We hebben een mooi weekend achter de rug met een fantastische kraker om het landskampioenschap. Dat smaakt naar meer en gelukkig is er naarmate we het voorjaar naderen weer steeds meer leuke sport te zien.

KNVB Beker, halve finales

Het bekertoernooi groeit naar zijn jaarlijkse climax. Deze week staan de twee halve finales voor de KNVB Beker op het programma:

  • alex pastoor naar de bekerfinale?Woensdag 1 maart trapt Sparta thuis af voor de halve finale Sparta – Vitesse. De Arnhemmers kegelden Feyenoord eerder uit het bekertoernooi. Geen geringe prestatie als we kijken naar de verdere prestaties van de Rotterdammers dit jaar. Afgelopen weekend won Vitesse ook duidelijk van Go Ahead Eagles. Het vertrouwen zal dus aanwezig zijn bij Henk Fraser die erop gebrand is zijn naam te vestigen in Arnhem. De competitie is wisselvallig tot op heden maar hij is dichtbij een bekeroverwinning die hem in Arnhem onsterfelijk zou maken. Sparta zal overigens ook met wat meer vertrouwen aan de start verschijnen. Alex Pastoor en zijn mannen hebben een mindere periode achter de rug, maar wonnen afgelopen zaterdag wel van NEC.
  • Donderdag 2 maart staat AZ – SC Cambuur op het affiche. Een uitgelezen kans voor het team uit Alkmaar om een slechte periode weg te spoelen. Het 7-1 drama uit tegen Olympique Lyon werd afgelopen weekend nog niet echt weggewerkt met het matige gelijkspel tegen PEC Zwolle. Maar hoezeer Cambuur zich tot nu toe ook de cupfighter toont, objectief gezien is AZ gewoon een maatje te groot voor de Friezen. Ook al heeft John van den Brom net zijn contract verlengd, als hij de finale niet weet te bereiken, zien we hem in de zomer misschien toch wel uit Alkmaar verdwijnen.

Premier League Darts

De Premier League Darts heeft er inmiddels vier speelrondes opzitten. Michael van Gerwen gaat aan de leiding met zes punten, evenveel als Phil Taylor en James Wade. Jelle Klaasen dreigt uit de boot te vallen. Na negen rondes vallen nummer negen en tien van het spelersveld af. Jelle staat nu negende. Deze donderdag wordt de vijfde ronde gegooid in Exeter.

WK Schaatsen Allround

Bij het WK Sprint in Calgary waren er Nederlandse successen met een derde plek bij de vrouwen voor Jorien ter Mors maar vooral het goud bij de mannen voor sprinter Kai Verbij. Komend weekend zijn onze allround schaatsers aan de beurt. In Hamar gaan ze van start voor hun WK Allround vierkamp. Bij de dames zijn Marije Joling, Antoinette de Jong en Ireen Wüst de Nederlandse deelnemers. Bij de heren gaan Jan Blokhuijsen, Patrick Roest en uiteraard Sven Kramer voor de prijzen.

Wedden op top atletiek

Komend weekend van 3 tot en met 5 maart wordt in Belgrado het Europees Kampioenschap Indoor Atletiek gehouden. In de Kombank Arena komen de mannen en vrouwen uit op 13 onderdelen, waaronder veel indoor loopnummers (60 meter, 400 meter, 800 meter, 1000 meter, 1500 meter en 3 kilometer), springonderdelen (verspringen, hoogspringen, hinkstapspringen en polsstokhoogspringen) en daarnaast nog kogelstoten, de 4x 400 meter estafette en de vijfkamp. Dafne Schippers, Sifan Hassan en Anouk Vetter zijn er niet bij in verband met de voorbereiding op de andere toernooien die eraan komen. Voor ons jammer, maar met de verdere bezetting blijft het toernooi het bekijken meer dan waard.

Een week genieten van Parijs – Nice

Komende zondag staat de eerste serieuze etappekoers in het wielrennen op het programma, Parijs-Nice. Gedurende een week, tot en met de zondag erna, dalen de renners af van Parijs naar de Middellandse Zee. De koers heeft een mooie mix met vier vlakke etappes, een individuele tijdrit, een heuvelachtige rit en twee bergritten. Een leuke opening van het etappeseizoen met boeiende weddenschappen voor zowel de dagprijzen als het eindklassement.

En op zaterdag de Strade Bianchi

Voor de wielerliefhebbers is het sowieso een leuk weekend want zaterdag wordt ook nog de Strade Bianchi verreden. Deze dagkoers gaat door het Toscaanse landschap in de omgeving van Sienna en dankt zijn naam aan de witte onverharde wegen waar een deel van het parcours over gaat. In 2016 werd deze wedstrijd gewonnen door Fabian Cancellara.