Vandaag trappen we af voor de heenwedstrijden van de halve finales Champions League van het seizoen 2017-2018. Na de kwalitatief matige bekerfinale – al was Robin van Persie natuurlijk een klasse apart – kunnen we gaan genieten van Europees hogeschool voetbal.

Veel Nederlandse spelers in halve finales Champions League

Waarbij positief is dat in deze jaargang er in de halve finales Champions League een grote Nederlandse inbreng is:

 • Woensdag is de kraker Bayern München – Real Madrid. Hoewel je uiteraard niet van een duel Arjen Robben – Christiano Ronaldo kunt spreken, voelen we dat natuurlijk wel een beetje zo. De Portugees is inmiddels bijna van een andere planeet en Robben is aan het afbouwen, maar toch.
 • halve finales Champions League onder andere op Anfield

  Dinsdagavond is voor Nederlandse voetbalfans sowieso een bijzondere voetbalavond. Twee relatieve outsiders strijden tegen elkaar op het legendarische Anfield Road van Liverpool. Liverpool – AS Roma levert in ieder geval een onverwachte finalist op, en bovendien een finale met Nederlanders erin.

Want bij Liverpool lopen natuurlijk de nieuwe Oranje aanvoerder Virgil van Dijk rond en Georginio Wijnaldum. Bij AS Roma is Kevin Strootman van de partij, waarbij het in het veld misschien zelfs een rechtstreeks duel tussen Strootman en Wijnaldum kan worden. Dat is althans de hoop van hun oud-coach Dick Advocaat in een mooi NOS dubbelportret van Strootman en Wijnaldum. Hij schetst in dat artikel een helder verschil tussen de beide voetballers:

“Gini is een lieve, mooie jongen. En een uitstekende voetballer bovendien. Meer wil je eigenlijk niet hebben, hè? (…) Hoe Strootman was? Die praatte niet, die schopte” (een lachende Dick Advocaat over Strootman en Wijnaldum).

Halve finales Europa League

Donderdag staan ook de halve finales voor het andere Europese toernooi op het programma. Naast Olympique Marseille – Red Bull Salzburg gaat de meeste aandacht natuurlijk uit naar Arsenal – Atlético Madrid. Twee topploegen uit twee topcompetities, dat is waar je Europees voetbal voor kijkt.

Nooit meer wedden op paardenrennen via het wedkantoor

In Nederland heeft het natuurlijk nooit echt een hoofdrol gespeeld, maar deze week toch even aandacht voor het einde van een tijdperk. Want vorige week sloot het laatste wedkantoor waar men nog in levenden lijve op paarden kon wedden. Het wedden op paarden stopt niet natuurlijk, maar vanaf nu kan het in ons land alleen nog maar online. Je kunt dus nergens meer met je contante geld naar een loket om in te zetten. Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan…

Meer sport in de week van 23 tot 29 april 2018

 • Max Verstappen mag bij de GP Formule 1 in Azerbeidzjan proberen de kater van China weg te poetsen. Hij lag daar op koers voor een overwinning na een superstart, maar was te ongeduldig en maakte onnodige fouten. De kritiek op zijn ongeduld neemt toe.
 • Ook de rallyfans komen aan hun trekken. De WK rally in Argentinië wordt komend weekend verreden.
 • Overal ter wereld zijn regionale badmintonkampioenschappen. Het EK badminton wordt in Huelva (Spanje) afgewerkt.
 • Onze ijshockeyers degradeerden vorig jaar naar het 4e mondiale niveau (divisie II, groep A). Maar dit jaar is de Nederlandse ploeg wel favoriet om het WK op dat niveau in eigen land te winnen. Het toernooi wordt deze week gehouden in Tilburg.
 • Bij het wielrennen hebben we de voorjaarsklassiekers achter de rug en wordt het nu tijd voor de etappekoersen. Deze week is de Tour de Romandië (Zwitserland) van start gegaan.
 • In Israël wordt het EK Judo voor mannen gehouden.
 • En de dartfans kunnen in het kader van de Premier League Darts donderdag kijken naar onder andere de matches Daryl Gurney – Michael van Gerwen, Raymond van Barneveld – Rob Cross en Michael Smith – Michael van Gerwen.