Andretti denkt dat het imago van Formule 1 binnen Amerika dankzij Haas een aanzienlijke boost gaat krijgen. Andretti, voormalig wereldkampioen, zou graag zien dat er nog een Amerikaanse coureur binnen de F1 zich komt melden.

De hoogst haalbare gratie binnen de autosport die we beter kennen als de F1 heeft nooit echt voeten aan de grond gekregen binnen Amerika. Daarnaast leek het voor altijd voorbij toen in 2005, vlak voor de start van de Amerikaanse Grand Prix, 14 van de 20 auto’s van de start verdwenen. Sinds 2012 staat de F1 weer met één been op Amerikaanse grondvesten met een succesvolle race in Austin.

Toekomst voor Amerikanen in F1

Volgens Andretti is de komst van een Amerikaans F1-team een erg goede stap en is dan ook bijzonder enthousiast over wat er nog komen gaat. Het nieuwe team heeft veel in te halen en ze zullen het wat moeilijker hebben met het aantrekken van de juiste engineers en coureurs. Het hele team zal uiteindelijk dicteren hoe goed een Amerikaans team het zal doen binnen de F1. Er wordt flink geïnvesteerd in de autosport en dat zal met name komen door de race die in Austin wordt georganiseerd. Er wordt weer een goede fundering gelegd binnen de Verenigde Staten en er wordt dan niet alleen meer gekeken naar de race in Austin, maar ook naar het Amerikaanse team met een geheel eigen coureur. Dat is absoluut een belangrijk verschil dat de Amerikaanse racerij ten goede zal komen. Het gaat immers niet alleen om de plek waar wordt gereden, maar vooral om de teams die deelnemen aan de Grand Prix.

Jean-Eric Vergne, die voorheen reed voor Scuderia Toro Rosso, zou de belangrijkste kandidaat zijn voor een plek binnen het Haas F1 Team. Andretti vindt de Fransoos een prima keus. Volgens de voormalig wereldkampioen is de Fransman een geweldig talent en zou Red Bull misschien wel te snel afscheid hebben genomen van Vergne. Van de coureurs waar Haas F1 Team uit kan kiezen zou hij de beste optie zijn.