Veel van ons hadden ons de start in groep E van het EK in Frankrijk net iets anders voorgesteld waarschijnlijk. De Rode Duivels waren vooraf nog net niet tot favoriet benoemd, maar een goede pers hadden ze absoluut. Het viel allemaal een beetje tegen in hun eerste wedstrijd tegen Italië.

Kan België zich herstellen tegen Ierland?

Stiekem beschouwden veel mensen België als favoriet in het duel tegen Italië maar al in de eerste helft bleek dat iets te optimistisch. Het teleurstellende spel was misschien wel het meest zichtbaar bij Kevin de Bruyne. De speler van Manchester City was bijna geen moment in de wedstrijd en hoe belangrijk dat was, bleek op de zeldzame momenten dat hij wel een goede pass gaf, want dat leverde direct kansen op.

Kansen die helaas niet werden benut. Het zal de kritiek op bondscoach Marc Wilmots versterken dat hij niet in staat is de Bruyne en Hazard samen in het elftal te laten renderen.

18 Juni kunnen de Belgen de zaken rechtzetten tegen Ierland. Op papier moet dit België nog steeds in staat zijn om van de Ieren en Zweden te kunnen winnen en door te gaan op het EK. Maar hoe het in het hoofd zit bij de Belgen is even de vraag. Dat wordt dus een spannende weddenschap voor België – Ierland, 18 juni in Bordeaux. We kijken er naar uit!

Italië tegen Zlatan Ibrahimovic, een gelijkspelletje?

ek wedstrijden 15 juni 2016Nee, een gelijkspel zou eigenlijk niet kunnen bij Italië tegen Zweden, op 17 juni in Toulouse. Het lastige is alleen dat Zweden, met verder een vrijwel anoniem elftal, Zlatan in de gelederen heeft. Natuurlijk, hij kan niet alles en soms lijkt vooral Zlatan zélf bezig om Zlatan tot mythische proporties op te blazen, maar feit is dat hij een wedstrijd kan omdraaien met één geniale actie.

Of dat tegen de Italianen genoeg is, blijft de vraag. Want waar vooraf werd gesteld dat dit Italiaanse elftal weinig voorstelde, speelden ze indrukwekkend tegen de Belgen. De eerste goal was fantastisch, zowel de pass van Bonucci als de aanname en de afwerking van Giaccherini. De tweede goal van Pelle was niet eens meer nodig om te winnen, maar de wijze waarop Pelle de bal met een keiharde volley afrondde, straalde genoeg vertrouwen uit voor de wedstrijd tegen de Zweden.

Dus Italië? Of toch Ibrahimovic? Het is een weddenschap waard.