Grand Prix van Maleisië – Na de eerste race op het Quantas circuit in Melbourne staat dit weekend race nummer 2 van het seizoen alweer op het programma van de Formule 1 kalender, we gaan racen op het circuit van Petrona in Kuala Lumpur, Maleisië! Deze race staat ook wel bekend als één van de zwaarste formule 1 races die het uiterste vergen van het materiaal en de coureurs. Een hoge luchtvochtigheid, veel kans op regen en een hele hoge temperatuur zullen de coureurs uitdagen! Hieronder het schema van deze Grand Prix van Maleisië

Vrijdag 8 april 2011
04:00 – 05:30 vrije training 1
08:00 – 09:30 vrije training 2

Zaterdag 9 april 2011
07:00 – 08:00 vrije training 3
10:00 – 11:00 kwalificatie

Zondag 10 april 2011
10:00 2011 Formula 1 Petronas Grand Prix Maleisië

Wedden op de Grand Prix van Maleisië

Grand prix Maleisië Formule 1

Grand Prix Formule 1

Waar het vorig jaar droog bleef zag Sebastian Vettel zijn kans schoon om als eerste over de finishlijn te komen in Maleisië. Het zal ons niet verbazen als Vettel wederom de Grand Prix van Maleisië achter zijn naam weet te zetten zeker gezien zijn prestaties van twee weken geleden in Australië. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de McLarens en Ferrari’s een andere tactiek toe gaan passen en dat één van hun coureurs als beste uit de race komt.

Het circuit in Maleisië is pas 11 jaar opgenomen op de officiële kalender van de Formule 1. Dat het een erg goed circuit is blijkt wel uit het feit dat sinds de eerste race er geen kalenderjaar overgeslagen is door de bazen van de Formule 1 om dit circuit op te nemen in het programma. De moeilijkheidsgraad is hoog. Door twee lange rechte stukken in combinatie met een serie van snelle en langzame bochten is het een circuit waar de rijders gen moment hun concentratie kunnen verliezen of mogen verslappen. Daarbij komt ook nog de aanvangstijd die een hogere kans op regen voorspelt wat natuurlijk een extra druk legt op de coureurs. Maleisië is en spectaculaire Grand Prix.

Voorgaande Grand Prix van Maleisië

Eddie Irvine was de eerste coureur die in Kuala Lumpur mocht winnen en toen de voor hem zo belangrijke punten pakte die hij nodig had voor de eindoverwinning in de strijd om de wereldtitel. En dat ging niet zonder slag of stoot want in eerste instantie waren de Ferrari’s afgekeurd omdat zij gebruik maakte van speciale boards die niet waren toegestaan, pas nadat Ferrari beroep had aangetekend kon Irvine toch zijn overwinning vieren. 2001 was ook een jaar met de nodige noemenwaardigheden. In een spannende race had Jos Verstappen eindelijk eens en keer en goede start en pakte hij alleen in de eerste ronde al 12 plaatsen! Halverwege de race ging het echter regenen en met een nat circuit wist hij met de Arrows wagen zichzelf naar de tweede plaats te rijden, naarmate de race vorderde droogde de baan op en zakte Verstappen langzaam maar zeker naar een 7de plaats..

Fernando Alonso is de enige nog rijdende coureur die de Grand Prix van Maleisië twee keer achter zijn naam wist te schrijven, in 2005 met het Renaultteam en in 2007 als coureur voor McLaren. Jenson Button pakte met de Brawn in 2009 de eoindzege en hij wist dit te doen op een spekgladde en natte baan. Bij anvang was de baan nog kurkdroog maar ongeveer op de helft van de race kwam de regen met bakken uit de hemel en er moesten er nog 31 ronden gereden worden toen de baancommissarissen besloten om de race te staken. Hierdoor won Button won. Ferrari had die race toen totaal verkeerd ingeschat door Kimi Räikkönen met natte banden aan de race te laten beginnen. Toen hij de banden echt nodig had omdat het begon te regenen waren ze dusdanig versleten dat hij nogmaals de pits in moest om van rubber te verwisselen.

Afgelopen jaar verloren Ferrari en McLaren door een natte kwalificatie al de kans op goede startpositie in deze formule 1 race. Mark Webber deed toen goede zaken voor het Red-Bull team en mocht starten op de poleposition, voor de coureurs Nico Rosberg en Sebastian Vettel. Webber werd echter in de eerste bocht al gepassserd door Vettel.

Lewis Hamilton die met zijn McLaren langzaam maar zeker plaatsen wist te winnen reed zich uiteindelijk stuk op de Renault van Vitaly Petrov. In eerste instantie haalde De Brit de Russische rijder nog in maar de Rus wist meteen weer in te halen. Twee rondes later ging Lewis weer opzichtig in de aanval op het lange rechte stuk probeerde hij door te gaan slingeren de Rus kwijt te raken. De baan officials konden dit niet waarderen en de McLaren-rijder kreeg een officiële waarschuwing.

Aan het einde van de race wist Webber toch te winnen voor Vettel en Rosberg. De overige coureurs die ook punten wisten te scoren waren; Robert Kubica, Adrian Sutil, Hamilton, Felipe Massa, Jenson Button, Jaime Alguersuari en Nico Hülkenberg. Fernando Alonso kon de race niet afmaken, door een overbelaste versnellingsbak begaf zijn motor het en dat was het einde van de Grand Prix van Maleisië voor Alonso.

Wedden op de Grand Prix van Maleisië

Kortom er staat weer heel wat te gebueren tijdens de aankomende Formule 1 race van morgen in Kuala Lumpur. Ga daarom nu wedden op de Grand Prix van Maleisië
Grand prix Maleisië Formule 1

Laatste artikelen:
[list]3[/list]