Frankrijk heeft Honduras alle hoeken van het veld laten zien in Porto Alegre, waarbij ze drie doelpunten maakten tijdens een heerlijk optreden en een knap staaltje pass-and-move voetbal lieten zien. Benzema wist Les Bleus op sleeptouw te nemen door vlak voor rust een penalty te verzilveren. In de tweede helft wist hij goal nummer twee te maken en wist net geen hat-trick voor zichzelf op het bord te zetten.

Eigenwijs en fel

Honduras speelde zoals geadverteerd. Voorzichtig en negatief in hun aanpak, direct en athletisch tijdens de aanval en wild in duels. Hun 4-4-2 opstelling was echter geen antwoord op het offensief van Les Bleus.

Toch was het niet eenvoudig voor de Fransen om door de kleine ruimtes te spelen en Honduras wist op vele momenten aanvallen te weren. Honduras wist effectief met spelers om te gaan en dat maakte het spel van Frankrijk al te meer bewonderenswaardig.

Vrij voetballend Frankrijk

Frankrijk, aan de andere kant, kon lekker spelen. Speelde goed over en had een vloeiende vertoning van spelverdeling. Valbuena speelde normaliter aan de rechterkant, maar zagen we overal op het veld verschijnen. Hierdoor bleef de flank vrij voor Debuchy. Griezmann kon van links opkomen en viel in opportunistische hoeken en was daar waar de ruimte benut kon worden. Benzema speelde op wereldniveau en we mogen nog veel van hem verwachten op het WK, mits Frankrijk verder komt natuurlijk. Met drie punten in de pocket kunnen ze tegen Zwitserland wat rustiger spelen, maar ze missen wat spelers en Zwitserland is een verraderlijk goede tegenstander.

Benzema scharen in een vergelijkbaar systeem zoals bij Real Madrid was een slimme keuze van de bondscoach en hopelijk gaan we daar nog veel doelpunten uit voort zien.

De wedstrijd eindigde nog vrij ruig toen Palacios met een rode kaart van het veld af werd gestuurd en Honduras begon ferm te tackelen. Ze probeerden zo hard mogelijk te spelen zodat Frankrijk uit haar spel raakte. Dat gebeurde echter niet. Na de rode kaart moesten ze 4-4-1 spelen en werd het een saaie verdedigende pot. We hebben een goed Frankrijk gezien, maar hoe gaan ze het doen tegen de grotere en beter spelende landen?