Een sportweek met een hoop interland voetbal, want komend weekend wordt er weer een ronde interlands gespeeld voor de kwalificatie voor het WK Voetbal in Rusland in 2018. Maar daarnaast is er nog veel meer te zien en te doen in de stadions.

Nederland – België

Als een van de weinige landen oefenen Nederland en België voorafgaand aan hun WK kwalificatiewedstrijden. Het is natuurlijk ook niet echt een belasting voor het schema want er is weinig reistijd en voor beide bondscoaches is een extra oefenwedstrijd zeker geen luxe. Natuurlijk gaat het met Nederland de afgelopen jaren wat minder en heeft België een zeer sterke generatie voetballers rondlopen. Toch zijn de statistieken tussen beide landen al langer licht in het voordeel van de Belgen. In 2012 en 2004 wonnen zij. Daarvoor waren er veel gelijke spelen en de laatste keer dat Nederland van België won, is alweer bijna 20 jaar geleden, in 1997. Ga jij winnen met je Oranje weddenschap?!

wedden-nederland-belgie

Grand Slam of Darts

De dart liefhebbers hebben vanaf dit weekend een drukke kijkweek als de Grand Slam of Darts wordt gehouden. Komend weekend starten de rondewedstrijden. Er zijn 8 groepen waarin men onderling tegen elkaar dart. De beste twee van iedere groep gaan door naar de achtste finales die 16 november beginnen. De Nederlanders hebben als volgt geloot:

  • Michael van Gerwen zit in groep A en heeft matches tegen Dolan, Hopp en Martin Adams. Adams was de best presterende BDO-speler vorig jaar.
  • Raymond van Barneveld en Danny Noppert treffen elkaar in groep F. Overige tegenstanders in die groep zijn Suljovic en Aspinall.
  • Benito van de Pas komt in groep H uit tegen Lewis, Dobey en Mitchell.

Genoeg mogelijkheden voor een spannende darts weddenschap dus bij de komende Grand Slam.

Schaatsen

De winter nadert en dus is er ook wekelijks weer topsport te zien op de ijsbanen. Vanaf 9 november wordt voor de kunstschaatsers en -schaatsters de Volvo Open Cup gehouden in Letland en een dag later start de Merano Cup in Italië. De langebaan schaatsers hebben hun eerste ISU World Cup wedstrijd in China (Harbin) terwijl de Shorttrack toppers voor hun tweede ISU World Cup wedstrijd afreizen naar Salt Lake City. Dichter bij huis naar spannend schaatsen kijken? Zaterdag wordt er een wedstrijd om de marathon cup gereden in het nieuwe Thialf.

Rugby League Four Nations

Rugby is mateloos populair in Groot-Brittannië en de landen die vroeger Brits waren. Bij ons is het minder belangrijk natuurlijk maar het is een fascinerende sport om naar te kijken. In Engeland is op 28 oktober het Rugby League Four Nations toernooi van start gegaan. Engeland, Australië, Nieuw Zeeland en Schotland spelen hier drie onderlinge wedstrijden tegen elkaar, met een afsluitende finale tussen de beste twee op 20 november. Tot nu toe zijn er vier wedstrijden gespeeld en staat Australië bovenaan met twee overwinningen. Engeland en Nieuw Zeeland hebben beiden een wedstrijd gewonnen en verloren. Schotland staat onderaan met twee verloren wedstrijden. Komend weekend worden de laatste ronde wedstrijden gespeeld:

  • 11 november: Nieuw Zeeland – Schotland
  • 13 november: Engeland – Australië

Op basis van de stand na deze laatste wedstrijden wordt op 20 november de finale gespeeld op Anfield, Liverpool. Wij gokken op een finale Nieuw Zeeland – Australië. Op welk team zet jij in?!

wedden op rugby four nations

Formule 1, de ontknoping

Komend weekeinde wordt de Grand Prix van Brazilië gereden. De kans is groot dat hier de strijd om de wereldtitel wordt beslist. De strijd gaat tussen Mercedes coureurs Rosberg en Hamilton. Geen vrienden en absolute tegenpolen. Rosberg is een snelle, klinische rijder die voorstaat in punten en wereldkampioen wordt als hij bij deze en de volgende race netjes achter Hamilton aan rijdt. Lastig wordt het voor hem als Hamilton – de pure racer en straatvechter – een voorsprong pakt en er tegenstanders als Verstappen tussenin komen. Dan moet Rosberg op jacht, gaan inhalen en kan hij fouten maken. Een prachtig script voor een weddenschap op de Formule 1 en zondag om 17.00 kunnen we ervoor gaan zitten.

Meer sport in week 45

  • Niet vergeten te kijken natuurlijk naar top vrouwentennis. Op 12 en 13 november wordt de FED Cup Finale gespeeld tussen de Franse en Tsjechische vrouwen.
  • De laatste race van het MotoGP seizoen wordt in Valencia verreden. Het kampioenschap is al beslist, maar Dani Pedrosa is gelukkig op tijd hersteld voor zijn eigen Spaanse Grand Prix na zijn crash in Japan een maand geleden.
  • Het wereldkampioenschap schaken gaat van start tussen Noorse titelverdediger Magnus Carlsen en zijn Russische uitdager Sergej Karjakin.