De Formule 1 is alweer een tijd geleden begonnen. De verschillende races over de gehele wereld waren zeer spannend en hebben dan ook verassende uitslagen gehad. Het is dan nu ook uitkijken naar de volgende Formule 1 race die gehouden gaat worden. Van 21 tot 24 juli wordt de GP Duitsland gehouden. Hier zullen de verschillende coureurs en teams dan ook weer met elkaar strijden voor de meeste punten, zodat zij uiteindelijk goed kunnen eindigen in het klassement. Hierbij zullen uiteraard de spectaculaire races niet uitblijven en het is dan ook een genot om te zien dat de Formule 1 race in Duitsland dit jaar weer gehouden gaat worden, zodat je als Formule1-liefhebber weer lekker kunt gaan kijken.

Dit jaar worden de wedstrijden gereden op de Nürburgring. Hier wordt sinds 1951 de Grand Prix van Duitsland gehouden en dit zorgt voor leuke en spannende wedstrijden. De coureurs willen uiteraard de eerste plek bemachtigen in deze Grand Prix, omdat dit 25 punten in het klassement oplevert. Deze punten kunnen een groot verschil maken. Vooral in het huidige klassement zijn deze punten belangrijk, omdat er grote gaten liggen tussen de verschillende coureurs. Ook in het ploegenklassement zijn de verschillen groot en dus zullen de ploegen er alles aan doen om de coureurs hoog te laten eindigen, zodat zij uiteindelijk met de prijzen naar huis kunnen gaan.

Op dit moment staat, volgens velen verassend genoeg, Sebastian Vettel bovenaan het klassement. De wedstrijden die hij tot nu toe gereden heeft hebben tot zes keer de eerste plaats geleid. Daarnaast werd hij voor de rest tweede. Hij heeft dus al veel goede resultaten geboekt in de Formule 1 dit jaar en dit gaat er dan ook hoogstwaarschijnlijk tot leiden dat hij eerste gaat worden dit jaar. Zijn grootste concurrenten van dit moment zijn Mark Webber, Fernando Alonso, Jenson Button en Lewis Hamilton. De twee coureurs Fernando Alonso en Lewis Hamilton doen het dit jaar dan ook niet goed. De vier genoemde spelers hebben alleen net iets meer dan de helft van de punten die Sebastian Vettel heeft. Na de Grand Prix in Duitsland zal het seizoen van de Formule 1 op de helft zijn. Door de grootte van de voorsprong van Vettel zien velen hem dan ook eindigen als de nummer één dit seizoen.

Een coureur die dit jaar bijzonder erg tegen zijn eigen kunnen presteert is Felipe Massa. Hij staat op dit moment op de zesde positie in het klassement. Toch zien velen hem als de kanshebber op de overwinning op de Grand Prix in Duitsland, omdat hij in de laatste jaren heeft laten zien dat hij hier kan presteren.

De ploeg die volgens velen dit jaar het beste zal gaan presteren op de Grand Prix in Duitsland is de ploeg van Red Bull. Zij staan dan ook bovenaan in het ploegenklassement op dit moment met een geruime voorsprong op de nummer 2, McLaren. De coureurs van Red Bull presteren op dit moment erg goed en dit heeft dan ook al geleid tot veel overwinningen. Vooral door de overwinningen van Sebastian Vettel staat Red Bull op dit moment zo hoog in het klassement. Wanneer Vettel goed blijft presteren zal dit dan ook goed gaan uitpakken voor de ploeg van Red Bull. Velen zien de ploeg van Red Bull dan ook winnen op de Grand Prix in Duitsland door de prestaties die Vettel zal gaan leveren.