Afgelopen sportweek bracht weer veel leuke momenten. Helaas stond Wilco Kelderman bij de Vuelta op het eind net niet meer op het erepodium met winnaar Chris Froome. Het doet niets af aan het feit dat hij een uitstekende Ronde van Spanje heeft laten zien. In zijn schaduw wist Lars Boom overigens de ronde van Groot-Brittannië te winnen.

In de eredivisie versloeg Heerenveen spectaculair PSV, terwijl Frank de Boer bij Crystal Palace een record heeft gebroken dat hij niet had willen breken. Hij is de eerste manager uit de Premier League die al is ontslagen voordat zijn team zelfs ook maar een enkel doelpunt heeft gescoord. Iets verder weg pakte Rafael Nadal de titel bij de US Open. Bij de vrouwen was Sloane Stephens de sterkste. Wat gaan we deze sportweek doen?

Europees voetbal deze week

Feyenoord landskampioen speelt champions leagueEindelijk gaat de groepsfase van start van beide Europese voetbaltoernooien, zowel de Champions League als de Europa League:

  • In de Champions League (dinsdag en woensdag) trappen we af met een aantal mooie duels. Feyenoord – Manchester City Maar ook AS Roma – Atlético Madrid, Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund en vooral FC Barcelona – Juventus.
  • Donderdag worden de Europa League wedstrijden gespeeld. Voor ons is natuurlijk Vitesse – SS Lazio erg leuk en ook het duel van hun groepsgenoten Zulte Waregem – OGC Nice.

GP Formule 1 van Singapore

Max Verstappen gaat het weer proberen komend weekend. Zijn pechreeks bleek twee weken terug in Monza nog niet volledig afgelopen. Overigens was dat voor het eerst hemzelf aan te rekenen. Verstappen was tot nu toe vooral het slachtoffer van een ongekende pechreeks met onder andere de Red Bull auto (remmen, accu) en de Renault Power Unit. In Monza had hij een goede kwalificatie en een prima start, maar toonde hij zich vervolgens te ongeduldig. Het inhalen van Felipe Massa was iets later ook wel ergens gelukt, maar Verstappen forceerde een snelle inhaalactie en reed lek. Vanaf dat moment reed hij achterin en wist op de valreep nog net een puntje te halen. Niet het resultaat waar hij op hoopte.

Met de GP van Singapore verlaten we de Europese circuits en kunnen we genieten van een vaak spectaculaire avondrace. Het circuit ligt de Red Bulls, er is een belangrijke update voor de auto beschikbaar en Renault heeft extra mensen beschikbaar gesteld om de betrouwbaarheid van de motor te verbeteren. Duimen dus deze keer.

Overigens spelen er meer interessante verhalen in het Formule 1 circus. Bij Ferrari is de rust nog niet weergekeerd na het falen op thuiscircuit Monza. En bij Force India lijkt het steeds lastiger om de explosieve teamgenoten Sergio Pérez en talent Esteban Ocon tijdens de race uit elkaar te houden.

Meer sport komende week 37

  • Aanstaande zondag start het WK Wielrennen 2017 op de weg in het Noorse Bergen. Het WK duurt een week met een ploegentijdrit, een individuele tijdrit en een wegwedstrijd voor de mannen, vrouwen, beloftes en junioren. Voorafgaand kunnen de profs nog warmdraaien in de ronde van Denemarken.
  • De Champions League of Darts 2017 wordt 16 en 17 september gehouden. In Groep A beginnen we met een nationale clash Michael van Gerwen – Raymond van Barneveld.
  • Het KLM Open 2017 wordt deze week gehouden voor de golfers, uiteraard inclusief de winnaar van 2016 Joost Luijten.
  • Donderdag wordt de Ironman Hawaii Triathlon
  • In de buurt van den Haag komende dagen? Dan kun je bij Westvliet Fitness- & Racketclub naar het EK Racquetball gaan kijken.
  • De Superbike WK race in Portugal wordt dit weekend verreden.