Leroy Fer, man van de ingekopte goal tegen Chili, is er waarschijnlijk niet bij tegen Mexico in de achtste finale van het WK. Hij heeft een blessure opgelopen tijdens de training. De aanvallende middenvelder van Norwich City heeft een hamstringblessure en hij zal er niet bij zijn aanstaande zondag.

De KNVB heeft het incident officieel bekend gemaakt via de website van de bond. Volgens de bond liep Fer hinkend het veld af als gevolg van een hamstringblessure. Fer draaide een goed seizoen bij Norwich, ondanks alle ellende bij de club afgelopen jaar. Hij speelde 29 keer in de Premier League voor Norwich City. Daarin scoorde hij vier keer en gaf hij een assist.

Leroy Fer en Louis van GaalDe 24-jarige Fer maakte een indrukwekkende invalsbeurt tegen Chili. Kort na zijn wissel maakte hij de langverwachte 1-0. Fer is onderdeel van de wisselspelers van Louis van Gaal, maar de kersverse coach van Manchester United zal nog geen spelers willen missen in deze fase van het toernooi. Zoals we hebben gezien heeft Fer oog voor het doel en kan hij er op de goede momenten zijn. Hij is sterk in de lucht en kan voor een verandering in de wedstrijd zorgen. Helaas zal Van Gaal een alternatief moeten zoeken tegen Mexico. Zeker als Sneijder wederom geen lekkere pot speelt, maar Sneijder geef je altijd het voordeel van de twijfel.

Met de onvoorspelbaarheid van een hamstringblessure is het nog niet duidelijk wanneer Fer weer inzetbaar is omdat de wedstrijden alleen maar pittiger zullen worden. Fer zal een race tegen de klok moeten doen om weer fit te worden voor een wedstrijd op het WK, anders kan het maar zo uitmonden op een en al teleurstelling voor de middenvelder.