Ronaldo is weer bezig geweest. Zijn oogjes waren weer heel even gericht op Old Trafford, als een mooi meisje dat verliefd kijkt naar een bekende knappe acteur op televisie. En het is niet de eerste keer.

Voorafgaand aan het duel tussen Real Madrid en Manchester United deze zomer gaf Ronaldo de hint aan Manchester Evening News dat hij ooit wel weer terug zou keren bij Manchester United: „Natuurlijk, het is een van mijn favoriete clubs, Manchester, iedereen weet dat als ik praat over Real Madrid ik ook moet praten over Manchester United. Ik ben gek op die plek. Ik was 18 jaar oud, won alles daar. De mensen behandelen me als een god daar en ik waarder dat enorm, en in de toekomst? Wie weet.”

En kort daarop kwam wederom naar buiten: „Ik hou van Manchester. Iedereen weet dat. Ik heb het al een paar keer gezegd, Manchester leeft in mijn hart. Ik heb veel goede vrienden daar achtergelaten, de supporters zijn geweldig en ik hoop er ooit terug te keren. Ik ben blij hier bij Real Madrid en heb nog vier jaar te gaan, maar in de toekomst weet je het maar nooit omdat ze me zo goed hebben behandeld bij Manchester.”

De twee interviews waren ongeveer een maand uit elkaar gehouden. Maar ze hebben diverse reacties onder United fans teweeg gebracht. Wanneer Ronaldo flirt met een mogelijke terugkeer naar United brengt dat oud zeer naar boven. Woodward en LVG hebben tot dusver geprobeerd het team zo goed mogelijk aan te passen en aan te pakken. Ze hebben Ronaldo niet nodig. Ze hebben Herrera en Shaw toegevoegd aan het team. Maar ook Di Maria is onderdeel van United samen met Falcao. Twee van de beste aanvallers ter wereld. Zij zullen het verlies van Ronaldo eindelijk gaan verwerken voor United fans.

Ronaldo zal altijd een plekje houden in de harten van United. Met 118 goals in 292 wedstrijden, drie landstitels en een Champions League titel. Hoe kunnen ze hem ook ooit vergeten en hoe kan hij hun ooit vergeten?

Hij heeft er geen geheim van gemaakt ooit United te willen verlaten voor Real Madrid, maar hij verzekerde alle partijen van een goed afscheid. Maar sinds zijn vertrek naar Bernabeu in 2009 is er altijd een hint geweest om ooit terug te keren naar United en ook United had wel oor naar een dergelijke terugkeer.

Nu met de komst van Di Maria en Falcao die naast Mata, Rooney en Van Persie zullen gaan spelen heeft United Ronaldo niet meer nodig. Natuurlijk zouden de fans hem misschien wel terugwillen, en mogelijk wil Van Gaal dat ook ergens wel. Maar er zijn genoeg nieuwe supersterren op Old Trafford. Mooie meisjes aan de bar zijn opeens niet meer zo interessant als je er al twee aan je arm hebt.