2e wedstrijddag in groep B van het EK

Wedden op engeland of ruslandWoensdag 15 en donderdag 16 juni worden de tweede groepswedstrijden van groep B gespeeld. In deze groep is Wales spectaculair groepsleider na hun mooie overwinning tegen Slowakije, terwijl Engeland nog lang een kater had van het gelijkspel tegen de Russen op het laatste moment.

De tweede set wedstrijden zijn dan ook cruciaal. Overigens is het ook spannend of het buiten het veld en de stadions goed gaat, want zowel Engeland en Rusland lopen na de rellen in Marseille het risico uitgesloten te worden van het toernooi.

Wedden op Rusland – Slowakije, wie gaat er winnen?

Hoewel Slowakije zijn eerste wedstrijd verloor tegen Wales, hoeven ze zich niet te schamen en kunnen ze met vertrouwen maar de wedstrijd tegen de Russen toeleven. Want tegen Wales speelden ze bij vlagen voortvarend en had het ook een gelijkspel kunnen worden.

De eerste actie van Marek Hamsik was ronduit briljant. Hij zette de hele verdediging van Wales op het verkeerde been en alleen keeper Davies van Wales wist in te grijpen. En hoewel de wedstrijd uiteindelijk naar Wales ging, zullen de Slowaken zich absoluut niet kansloos voelen in dit toernooi. Bij een wedstrijd tegen de oude overheersers uit het oosten zullen ze zich bovendien nog wel wat extra opladen.

Die Russen komen uiteraard wel met zelfvertrouwen uit het duel tegen Engeland. Het werd daar pas laat gelijk, maar het Russische spel werd gedurende de wedstrijd steeds beter en de wetenschap dat ze Engeland op een gelijkspel kunnen houden geeft ze wellicht vleugels tegen de Slowaken.

Engeland-Wales, winst voor de favoriet of de debutant?

Na het teleurstellende gelijkspel is het voor Engeland nu om meerdere reden een beladen wedstrijd tegen Wales. Natuurlijk treffen ze een tegenstander die hen alleen al om historische redenen zal willen verslaan. Maar door het prima voetbal van de EK-debutant in de eerste wedstrijd tegen Slowakije en het feit dat Wales ook gewoon een mooi elftal heeft met Gareth Bale als absolute topspeler, zullen de Engelsen verre van gerust naar hun tweede groepswedstrijd toeleven. Het belooft dan ook een heerlijk en hectische middag te worden in Lens.