Feyenoord – PEC Zwolle is een bijzondere affiche deze speelronde van de eredivisie. Want PEC Zwolle doet het deze competitie tot nu toe onverwacht goed. Ik neem de week even met je door.

Feyenoord – PEC Zwolle, revanche in de Kuip

Twitter Feyenoord - PEC ZwolleGiovanni van Bronckhorst gaf deze week aan de komende wedstrijd als een revanche te zien. De laatste wedstrijd van Feyenoord werd weliswaar gewonnen (en ruim ook, 0-4 uit bij AZ), maar in de Kuip werd ervoor verloren van NAC en raakte Feyenoord ook de koppositie kwijt aan PSV. De voortekenen zijn goed voor de Rotterdammers. Zo is onder andere Nicolai Jørgensen weer hersteld van zijn hamstringblessure.

Toch is PEC Zwolle geen makkelijke tegenstander. De ploeg is de competitie goed gestart. De Zwollenaren hebben vanaf het begin in het linker rijtje gestaan en zijn inmiddels opgeklommen naar de vierde plaats. Bij een overwinning in de Kuip kunnen ze gewoon de tweede plaats overnemen van Feyenoord. En dat overwinnen in de Kuip niet onmogelijk is, heeft NAC dus twee speelrondes terug bewezen. We gaan het zien. Kwart voor 9 zaterdagavond: Feyenoord – PEC Zwolle.

Overige zaterdagavondwedstrijden eredivisie

  • Ajax – Sparta: Daley Sinkgraven is terug bij de Amsterdammers en daar is Marcel Keizer blij mee. De spelers die hij bij Sparta het meest vreest zullen waarschijnlijk Thomas Verhaar, Loris Brogno en Robert Mühren zijn. Maar mijn beeld is dat het huidige Sparta tegen een zich langzamerhand herpakkend Ajax tekort zal komen.
  • Roda JC – NAC Breda: Roda JC won de laatste ronde voor het interlandweekend van Sparta en dat geeft de fans in Kerkrade moed. Tegen NAC moet in principe iets mogelijk zijn thuis. Al doet de ploeg van Stijn Vreven het aardig op het ogenblik. Van Feyenoord werd in de Kuip spectaculair gewonnen. Tegen ADO Den Haag werd thuis verloren maar was meer mogelijk geweest.
  • FC Utrecht – SC Heerenveen: FC Utrecht begon het seizoen zowel in Europa als in Nederland zeer voortvarend. Inmiddels zit de klad erin bij de ploeg. Tegen Vitesse werd nog gelijkgespeeld. Maar de verliespartijen bij FC Twente (4-0) en thuis tegen PSV (1-7) waren ontluisterend.

zondag 15 oktober: Heracles Almelo – Vitesse

Een van de leukere duels komende zondag lijkt de clash in het Oosten tussen Heracles en Vitesse. Vitesse weet in Europa nog geen resultaten neer te zetten, maar onder Henk Fraser staat er in de eredivisie een goede ploeg die inmiddels keurig derde op de ranglijst staat. Bij Heracles Almelo houdt het nog niet over dit seizoen, wat trainer Stegeman vooral wijt aan de wisselvalligheid binnen zijn ploeg. We gaan het zien zondagmiddag.

Verdere eredivisie zondagmiddag 13 oktober

  • Willem II – FC Twente: Beide ploegen hebben een slechte start achter de rug, alleen is FC Twente zich daar inmiddels van aan het herstellen. Dat geldt nog niet zo voor Willem II, al toont Erwin van der Looi toont zich optimistisch voor de wedstrijd:

“In de wedstrijden tegen Heerenveen en PSV hebben we in fasen sterk gespeeld en ook de gewonnen oefenwedstrijd tegen Club Brugge geeft vertrouwen” (trainer Erwin van de Looi op de Willem II website)

  • FC Groningen – AZ: Een leuke wedstrijd kunnen we hier verwachten. De helaas zwaar geblesseerde Marko Vejinovic wordt bij AZ vervangen door Fredrik Midtsjø. AZ is gebrand op een goed resultaat na twee achtereenvolgende thuisnederlagen tegen Sparta en Feyenoord.
  • VVV-Venlo – PSV: VVV-Venlo is dé verrassing van het seizoen. De ploeg lijkt in niets op een bescheiden promovendus en doet gewoon mee in de subtop. PSV staat na een slechte seizoenstart nu duidelijk bovenaan. Wel is komende wedstrijd goalgetter Hirving Lozano een vraagteken. Hij is met elleboogklachten terug gekomen uit het interlandweekend.
  • ADO Den Haag – Excelsior: ADO is goed op gang de laatste wedstrijden met een gelijkspel tegen Ajax, en overwinningen op NAC en Sparta. Extra gelukje voor de Hagenezen is dat Tom Beugelsdijk is vrijgesproken van zijn elleboogstoot bij NAC Breda.