Liefhebbers van Engels voetbal gaan er eens goed voor zitten de komende tijd. Want de spanning in de Premier League is weer terug na twee mindere wedstrijden van Liverpool. We kijken even vooruit en ook naar de verdere sport uiteraard.

Kijken naar Engels voetbal de komende weken

Spanning terug in Engels voetbal nu dubbel gelijkspel Liverpool (foto wikimedia)We klagen weleens over de eredivisie en de soms grote onderlinge verschillen aan en onder de top. Maar is dat wel terecht? PSV heeft inderdaad een redelijke voorsprong (5 punten) op Ajax, en Ajax maar liefst 11 op Feyenoord. Maar ook in de echte Europese topcompetities is de spanning aan de top niet altijd te snijden. Zo staat in Duitsland Borussia Dortmund 7 punten los van Borussia Mönchengladbach en Bayern München. Barcelona heeft in Spanje een voorsprong van 6 punten op Atletico. In de Italiaanse Serie A staat Juventus 9 punten voor op Napoli, terwijl PSG in de Franse Ligue 1 maar liefst 10 punten los is van naaste belager Lille.

Voor fans van Engels voetbal lijkt de spanning wat terug te keren in de Premier League. Daar verspeelde Liverpool opnieuw dure punten, ditmaal tegen West Ham United (1-1). Terwijl afgelopen zondag Manchester City – Arsenal in 3-1 eindigde. Liverpool heeft nu nog maar 3 punten voorsprong op Manchester City en het woord ‘paniek’ valt al. Omdat Liverpool met Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum een Nederlandse connectie heeft, is het komende weken dus extra spannend om naar de Engels voetbal te kijken.

Komende week kunnen we onder andere genieten van Everton – Manchester City (woensdag) en Liverpool – AFC Bournemouth (zaterdag). Een echte topper is natuurlijk Manchester City – Chelsea aankomende zondag. Spannend allemaal, maar we moeten dus niet meer zeggen dat de eredivisie al beslist is.

Het WK afstanden op de schaats

De iets oudere generatie kan zich nog herinneren dat er vroeger alleen sprint en allround kampioenschappen waren op de schaats. Allround is leuk, maar betekent wel veel rekenwerk. Waarbij een halve seconde verlies op de 500 meter nog doodleuk kan worden goedgemaakt door 5 seconden harder te gaan op de 5 kilometer. Sinds in 1996 het WK afstanden wordt georganiseerd, is dat voor veel mensen het jaarlijkse hoogtepunt. Het biedt meer spanning en spektakel.

Komend weekend gaat de mondiale schaatstop weer van start voor het WK afstanden in het Zuid-Duitse Inzell, in de Max Aicher Arena. Naast de traditionele afstanden (500 meter, 1000 meter, 1500 meter en de lange afstanden) zullen ook de ploegenachtervolging, de mass start en de teamsprint veel vuurwerk opleveren.

Meer sport deze sportweek van 4 februari t/m 10 februari 2019

  • Paardensportliefhebbers gaan op zoek naar beelden van de wereldbekerwedstrijden in Bordeaux. Daar staan de springers op het programma, maar ook een wedstrijd voor de wereldbeker mennen. Overigens hadden de echte paardenliefhebbers de dag van hun leven toen het Nederlandse wonderpaard Totilas – gepensioneerd inmiddels – weer even aantrad voor het publiek.
  • Na het weekend waarin Mathieu van der Poel wereldkampioen veldrijden werd, gaan de cyclocross bikkels (m/v) gewoon weer door. In België staan zowel de DVV Verzekeringen Trofee (Krawatencross) als de Superprestige Hoogstraten komend weekend op het programma.
  • De darters starten aanstaande donderdag hun Premier League, een langlopend toernooi met wekelijks een ronde op donderdag. De finale is donderdag 23 mei in de O2 Arena in London. Normaal gaat het toernooi tussen de top 4 van de PDC Order of Merit en 6 topdarters met een wildcard. Omdat top-4 darter Gary Anderson met rugklachten moest afzeggen is een creatieve oplossing bedacht. Iedere ronde is een darter met ‘Premier League potentie’ uitgenodigd. Zo zal Jeffrey de Zwaan in Rotterdam mogen meedoen op 28 maart. Nederland heeft 2 vaste darters die het hele traject van de partij zijn. Michael van Gerwen is een PDC Order of Merit darter en Raymond van Barneveld ontving een wildcard. Iedere donderdag darts dus tot eind mei.