Met de uitslagen van de groepsfase gaan we het WK vervolgen met 16 landen. We weten nu welke landen er door zijn en lopen even op de feiten vooruit alsmede een korte blik terug op mooie gebeurtenissen. Het is een eclectisch groepje dat door is, de favorieten en een aantal underdogs gemengd in één grote partij om die felbegeerde wereldbeker.

Brazilië en Argentinië staan ieder aan een andere kant van het rooster en behoren nog altijd tot de favorieten op het WK, terwijl Frankrijk, Duitsland en Nederland zich ook opmaken voor een langdurig WK. Niemand had verwacht dat Algerije of de VS zo ver zou komen en toch zijn ze door naar de volgende ronde. Laat staan Costa Rica. Wat staat ons allemaal nog te wachten?

De Verenigde Staten bleek een harde noot om te kraken en dat zal ook in de achtste ronde tegen België weer blijken. Het zal voor de Rode Duivels nog een lastig karwei worden om langs het team van Klinsmann te geraken. Zo bewees de VS dat het tegen Duitsland ook een lastige tegenstander kan zijn, hoewel ze verloren was de goal van Muller de enige keer dat de verdediging van de Amerikanen niet goed stond. Voor de Belgen dus nog een pittige klus.

Het zal nu de druk van directe knockout zijn dat voor vele onervaren jongens de das om zal doen. Zo zal ook Nederland daarmee te maken krijgen. Er is veel waar te maken en ook de Duitsers staan onder hevige druk vanuit eigen land. En hoewel de Brazilianen en Argentijnen de favorieten zijn, ze zullen er hard voor moeten knokken. Net als alle andere landen.