De eerste finalist is bekend. Portugal won uiteindelijk toch overtuigend van Wales en kan zich gaan voorbereiden op zondag. Wij voorspellen een eindstrijd Portugal – Frankrijk. Of moeten Ronaldo & Co het toch opnemen tegen Bastian Schweinsteiger en der Mannschaft… wat denk jij?!

Portugal – Wales

Van alle factoren die we in onze voorbeschouwing gisteren noemden, hadden we de indruk dat het gemis van spelmaker Aaron Ramsey toch het zwaarste telde. Hoewel de eerste helft nog in evenwicht leek, zette Portugal niet lang na rust de zaken eenvoudig naar hun hand. Ronaldo kopte fantastisch raak in de 50e minuut. Daarna veranderde Nani in de 53e minuut een schot van Ronaldo van richting.

Wales was niet meer in staat om daar veel tegenin te brengen. Ondanks dat het spel van Portugal in het toernooi tot nu toe weinig inspirerend was, is het op basis van deze halve finale de terechte finalist. Op wat afstandsschoten van Gareth Bale na bleef het erg rustig achterin bij de Portugezen en keeper Rui Patrício hoefde vrijwel niet naar het gras. Hoewel de uitslag terecht is hadden wij toch meer verwacht van de Welshmen.

Onze analyse van Duitsland – Frankrijk

halve finale ek duitsland frankrijkDe meest aansprekende halve finale staat echter vandaag op de agenda. We hebben het over absolute top voetballanden die beiden grote prijzen hebben gewonnen. Laten we eens kijken of we net als gisteren bij Portugal en Wales, wat zaken op een rij kunnen zetten die mogelijk iets zeggen over het eindresultaat van halve finale wedstrijd Duitsland – Frankrijk.

Maar eerst wat leuke weetjes over beide teams:

  • 27 keer eerder troffen beide landen elkaar, Duitsland won er negen, de Fransen 12
  • De enige wedstrijd die de Duitsers ooit in Marseille speelden eindigde in een gelijkspel, 1-1 tegen Frankrijk in 1968
  • Frankrijk won het EK voetbal al eerder als gastland, dit was in 1984
  • Alain Giresse was de laatste Fransman die tegen de Duitser scoorde in een halve finale op een groot toernooi, WK 1982
  • Duitsland wist in de laatste 6 grote toernooien altijd de halve finale te halen: (WK 2006, EURO 2008, WK 2010, EURO 2012, WK 2014, EURO 2016)

De prestaties op dit toernooi

Als we puur kijken naar de prestaties op dit toernooi, kunnen we geen favoriet noemen. Zowel De Duitsers als het gastland hebben hun klasse getoond in diverse wedstrijden. Natuurlijk was de voorstelling van Frankrijk tegen IJsland fraai, maar het was natuurlijk wel “maar” IJsland. Tussenstand 1-1

Blessures en schorsingen

Op dit vlak staat Frankrijk er veel beter voor want ze hebben een fit team zonder schorsingen. De Duitse bondscoach Löw kan Khedira en Mario Gomez niet opstellen vanwege blessures en Mats Hummels is geschorst dat valt dus tegen voor die Mannschaft. Enig lichtpunt is dat Bastian Schweinsteiger in de basis kan starten als hij fit blijft. Ook hij leek geblesseerd maar dat blijkt gelukkig niet ernstig bleek vandaag op de training. Zijn ervaring zal gezien de vele afwezigen keihard nodig zijn. Tussenstand: 1-2

Thuisvoordeel voor Frankrijk?

Frankrijk speelt natuurlijk thuis en wordt gesteund door het eigen publiek. Tegelijkertijd lijkt dat thuispubliek vaak net wat minder loyaal dan wat we van Wales en IJsland kennen en soms juist extra kritisch. Dus Frankrijk wordt gesteund door het publiek, maar verkrampt daar misschien ook wel door. En omdat er ook genoeg Duitsers in het stadion zitten en Duitsland zich nooit laat intimideren, verwachten we niet dat dit een rol speelt.  Tussenstand: 2-3

Wedden op Duitsland – Frankrijk halve finale EURO 2016

Alles bij elkaar denken we dat de Fransen licht in het voordeel zijn dus als je geld in wilt zetten dan lijken de Fransen een veilig keus. De Belgische bookmaker Betfirst denkt hier overigens hetzelfde over:

Halve finale EURO 2016 07/07 | 21:00  Duitsland vs Frankrijk  2.95 x 2.95 x 2.75

Dus je hoeft niet op ons advies af te gaan. Naast het wedden op de winnaar aan het einde van de wedstrijd kun je bij Betfirst op nog honderden andere combinaties wedden. Alleen al voor deze wedstrijd zijn er meer dan 132 die je HIER direct af kunt sluiten.

En geld inzetten op Duitsland dan?!

De Duitsers zijn met behoorlijk wat schade uit de kwartfinales gekomen. We zijn dan ook benieuwd of ze in staat zijn de Franse machine met Pogba, Griezmann en Payet in bedwang te houden. En of ze zelf aanvallend iets voor elkaar krijgen. Vooral omdat Thomas Müller maar niet op schot lijkt te komen. Zelfs zijn penalty tegen Italië wist hij niet te scoren. Ook in de overige wedstrijden leek het er op dat hij meer met de tegenstander, scheidsrechter en het gras kussen bezig is dan meet voetballen.

Maar ja het blijven wel Duitsers… dus een weddenschap op “die Mannschaft” zou je ook zomaar geld op kunnen leveren…