Vandaag is er nog een rustdag en dat is een goed moment om even een rondje langs de velden te maken. Wie is er gehavend uit de strijd gekomen en wie gaat er spartelvers de halve finales in? Morgen trappen Portugal en Wales in Lyon af voor hun halve finale en dan hebben we uiteraard een uitgebreide voorbeschouwing.

De ziekenboeg en de schorsingen

Duitsers erg gehavend voor halve finale

halve finales ek 2016Duitsland lijkt het meest aangeslagen uit de kwartfinales te zijn gekomen. We wisten al dat voor Gómez het EK 2016 definitief voorbij was. Rond Sami Khedira was er nog een klein beetje hoop dat hij erbij kon zijn, maar ook dat gaat niet lukken. Wel is er nog de mogelijkheid dat hij bij een eventuele finale weer mee kan doen.

Bastian Schweinsteiger is ook een vraagteken voor de halve finale, terwijl we van Mats Hummels al weten dat hij er niet bij is vanwege een schorsing. Zorgen dus voor Joachim Löw. Wedden op de Duitsers lijkt ineens niet zo zeker meer….?!

Frankrijk is klaar voor hun halve finale

Bij Frankrijk gaat men juist zorgeloos de halve finale tegemoet. Coach Deschamps kreeg niet alleen lof van de pers voor de afgetekende overwinning tegen IJsland, maar ook voor het feit dat hij uit voorzorg enkele sleutelspelers wisselde.

Pepe nog een twijfelgeval bij Portugsal

Bij Portugal maakt men zich licht zorgen over Pepe. De beul in de verdediging – buiten het veld kennelijk een aardige man, binnen het veld is dat niet altijd duidelijk – heeft last van een dijbeenspier. William Carvalho mist de halve finale sowieso door een schorsing.

Wales mist spelverdeler Aaron Ramsey

En Wales? Daar denken we al snel dat het om Bale gaat en die is natuurlijk ook cruciaal. Maar er staan nóg 10 mannen op het veld en daar zit nu een probleem. Want Aaron Ramsey is geschorst. Hij is het creatieve brein dat onder andere Bale in stelling weet te brengen. Hij verstuurde het grootste aantal passes van het toernooi (255 tegen 144 voor Bale) en gaf 4 assists. Bondscoach Cole heeft dan ook een afgrijselijk probleem om op te lossen.

Wie wordt er topscorer EURO 2016?

Mogen we een voorspelling doen? Antoine Griezmann. Hij heeft z’n totaal natuurlijk al lekker aangevuld tegen IJsland en hij staat twee doelpunten los van z’n grootste concurrent, Ronaldo. Natuurlijk is Bale er ook nog en die heeft al drie keer gescoord. Maar op een of andere manier zien we Portugal en Wales er niet echt een doelpuntenfestijn van maken in hun halve finale. Bovendien is Bale minder dan Ronaldo op eigen succes gericht. Hij gaat desnoods rechtsback staan en vindt het prima als een ander scoort. Griezmann staat dan ook huizenhoog favoriet bij de bookmakers.