Het IJslandse voetbal heeft internationaal enorm aan sympathie gewonnen. De Scandinaviërs lieten tot nu toe aansprekende prestaties zien op dit EK (Engeland er uit!) en de voorafgaande kwalificatie (Oranje er uit!). Maar gisteren tegen Frankrijk was het sprookje na de eerste helft afgelopen.

Bij rust stond het gastland al met 4-0 voor en wist iedereen in het Stade de France dat het over was. Uiteindelijk werd het nog 5-2. Voor ons Nederlanders was de meest interessante vraag daarna nog of Björn Kuipers het goed deed. Want misschien zit er voor team Kuipers nog een mooie halve finale of finale in het vat? Wij zullen zien wat de UEFA gaat beslissen!

De halve finales van het EK 2016 zijn bekend

Het betekent dat we de kwartfinales achter de rug hebben en dat we ons kunnen gaan opmaken voor twee bijzondere halve finales. Eén tussen twee absolute toplanden met een beladen onderlinge geschiedenis Duitsland – Frankrijk. En één tussen twee zeer verschillende teams, die echter allebei worden aangevoerd door een top-aanvaller van Real Madrid… Ronaldo of Bale. Laten we even een sneak preview doen van beide halve finales.

Woensdag: Halve finale Portugal – Wales

portugal wales halve finale euro2016Als de halve finale een wedstrijd om de sympathie van het publiek zou zijn, had Wales al gewonnen. De Welshmen zijn dit toernooi boven zichzelf uitgestegen en tonen zich voor alles een eendrachtig team dat zich leegknokt voor elkaar maar ook uitstekend voetbalt. De manier waarop ze terugkwamen in de kwartfinale tegen België, was fantastisch.

Woensdag staat Wales tegenover Portugal dat veel fans heeft vanwege het voetbal dat het kán spelen. Dat voetbal hebben we echter nog bijna niet gezien. Ronaldo heeft behalve in de wedstrijd tegen Hongarije moeite het net te vinden en maaide tegen Polen nog dramatisch over de bal heen. Een van de weinige lichtpuntjes is Renato Sanches, het supertalent dat onbevangen voetbalt en eindelijk basisspeler is. Er valt dus niet te voorspellen wie deze wedstrijd gaat winnen.

De bookmakers zijn het vrijwel allemaal unaniem eens Portugal komt als winnaar uit de strijd maar is dat wel zo…?!? Zet nu zelf in op de bookmaker van jouw keuze en wie weet win jij een lekker bedrag!

Donderdag: Halve finale Duitsland – Frankrijk

halve finale ek duitsland frankrijkFrankrijk komt schadevrij en met een opgepoetst moreel uit de kwartfinales. Dat is misschien wel het grote voordeel tegen de Duitsers. Die mogen dan wel een dag langer rusten, maar of dat genoeg is om de slag tegen Italië uit benen te krijgen, is de vraag. Vooral de ziekenboeg van de Duitsers is druk bezet.

Sami Khedira moest er zaterdag al vroeg af en mist waarschijnlijk de rest van het EK met een spierscheuring. Aanvaller Gomez moet zeker de rest van het EK voorbij laten gaan, hij heeft een hamstringblessure.

Tegelijkertijd zal ook het zelfvertrouwen van de Duitsers groot zijn, want angstgegner Italië is eindelijk een keer verslagen op een groot toernooi. Hoewel het moeizaam ging en er maar liefst 17 penalty’s voor nodig waren is het dan toch gelukt. Als dat kan, kan alles zou je denken.

Wie denk jij dat er gaat winnen, welke twee teams staan er tegen voer elkaar in Parijs en spelen de finale? Laat het ons weten via ons contactformulier.