We zijn gestart met de achtste finales en de conclusie moet zijn dat het echte vuurwerk nog moet komen. Polen leek tegen Zwitserland al in de reguliere speeltijd aan het langste eind te trekken, maar de Zwitsers kwamen terug via een wereldgoal van Xherdan Shaqiri.

Omdat vervolgens de verlenging geen doelpunten opleverden, hadden we gelijk de eerste penaltyserie. De Polen wonnen die en gaan door naar de kwartfinales.

Welshmen verslaan de Noord Ieren

Het broedergevecht tussen de Noord-Ieren en Wales werd uiteindelijk verdiend gewonnen door Wales. Het was geen goede wedstrijd, Noord-Ierland kon niet meer dan taai verdedigen en Wales kwam er niet doorheen.

Uiteindelijk leidde één messcherpe voorzet van Bale tot een eigen doelpunt van de ongelukkige Gareth McAuley.

Kroatië – Portugal pas laat spannend

Waar iedereen zich had verheugd op de kraker tussen Kroatië en Portugal stelde die qua niveau teleur. Het was een verbeten gevecht, maar haalde tot 5 minuten voor het einde van de verlenging geen moment het niveau waarop we hoopten. Maar toen ontplofte het ook.

Na een bal op de paal voor de Kroaten liet Portugal zien dat het razendsnel en supereffectief kan counteren. Een paar seconden later lag de bal via Sanches, Nani, Ronaldo en uiteindelijk Quaresma in het Kroatische doel.

Tijd voor een vooruitblik, de EK wedstrijden van vandaag

Frankrijk – Ierland

Huizenhoog favoriet is Frankrijk natuurlijk, al moeten we de Ieren zeker niet afschrijven. Al was het maar om de voorgeschiedenis tussen de landen.

In de play-offs voor het WK 2010 in Zuid-Afrika speelden ze twee keer tegen elkaar in november 2009. De Fransen wonnen uit in Ierland (0-1) en voorzagen geen probleem totdat de Ieren in Frankrijk scoorden en een verlenging afdwongen tegen een totaal verkrampt Frankrijk.

De Ieren hadden zomaar Zuid-Afrika kunnen bereiken, als niet Thierry Henry die beruchte handsbal had gemaakt. Veel Ieren zinnen nog steeds op wraak. Wellicht vandaag.

Een beladen wedstrijd dus en een ideale wedstrijd om te wedden want er zou wel eens een verrassing in kunnen zitten!

Duitsland – Slowakije

wedden op slowakijeOok hier zal in de ogen van veel mensen maar één team favoriet zijn. Uiteraard Duitsland. Maar is dat ook zo?

De Slowaken hielden zich staande in de sterke groep met Engeland, Wales en Rusland. Slowakije heeft goede vleugelaanvallers en natuurlijk Marek Hamsik.

Dus eerst maar eens kijken of Duitsland dit wel zo makkelijk wint, we denken dat Slowakije zeker niet kansloos is tegen onze oosterburen.

Hongarije – België

Zeker nu Kroatië al naar huis is, Portugal eigenlijk teleurstelt en er verder geen echte toppers in dit deel van het knock-out schema zitten, kon dit wel eens het toernooi van de Belgen worden.

Na het matige begin tegen Italië (is Nederland niet ook eens een EK toernooi met een verlies begonnen? 1988 of zo?) is het daarna alleen maar beter gegaan.

En hoewel Hongarije het prachtig doet op dit EK tot nu toe, het moet kunnen. Kijken en een weddenschap afsluiten, het recept voor een heerlijke EK avond.