Natuurlijk was er tijdens de tweede rustdag voor het EK voetbal genoeg te beleven. Maar het nieuws werd beheersd door de Brexit. Vandaag kunnen we gelukkig weer gaan voetballen. De 8e finales starten vandaag met drie spannende duels.

Eentje daarvan wordt geheel in stijl volledig door een selectie uit Groot Brittannië verzorgd: Wales en Noord-Ierland spelen tegen elkaar en Engeland levert de scheidsrechter (Martin Atkinson). Maar er is meer te beleven deze zaterdag.

Wedden op Wales – Noord-Ierland & Zwitserland – Polen

wales-noord-ierlandZoals we gisteren al toelichtten, geven we Wales net wat meer kansen in het duel met de Noord-Ieren.

Beide teams kunnen al terugkijken op een historisch toernooi met eerste overwinningen en het overleven – en in het geval van Wales zelfs winnen – van de poulefase. Maar de manier waarop Wales voetbalt, is net wat overtuigender.

Voor Zwitserland – Polen is een belangrijke vraag of Robert Lewandowski* eindelijk op gang komt. De topspits uit de Bundesliga heeft net als andere topspitsen moeite met scoren en staat tot nu toe droog. Ronaldo wist de ban pas te breken in de laatste groepswedstrijd, Thomas Müller bij de Duitsers lukt het ook nog niet en ook Lewandowski moet de ban nog breken.

Misschien is de 8e finale de gelegenheid en is hij de man die het verschil met de Zwitsers kan maken. Wij zouden ons geld er wel op durven zetten dat Lewandowski er één gaat scoren!

*Het spelersprofiel van Lewandoski kun je hier bekijken.

De topper op 25 juni: Kroatië – Portugal

Om 21.00 treden Kroatië en Portugal aan voor de meest aansprekende 8e finale van de dag. Met een getalenteerd Portugal dat het toch altijd moeilijk heeft die individuele klasse te vertalen in toernooi-succes en Kroatië dat verrassend goed tevoorschijn komt op het EK in Frankrijk.

Twee teams die er een fantastische wedstrijd van kunnen maken. Misschien is aan Kroatië wel het meest verrassend dat het grootste succes, de overwinning op Spanje, werd behaald zonder twee bepalende spelers, Luka Modric en Mario Mandzukic.

Die zijn er zaterdag waarschijnlijk weer bij en de vraag is dan ook waartoe Kroatië in staat is met deze extra kwaliteitsimpuls.

Ronaldo weet eindelijk te scoredn

Bij Portugal is Ronaldo gelukkig van zijn obsessie af en was de wedstrijd tegen Hongarije misschien wel het startpunt van een schitterend vervolg want zijn doelpunten waren fabelachtig (vooral de goal met de hak was van absolute klasse). Het is dan wel handig als Portugal verdedigend meer laat zien dan tegen Hongarije, want daar liep het team 90 minuten achter de doelpunten van de tegenstander aan.

Genoeg ingrediënten voor een spannende match en een paar leuke weddenschappen lijkt ons!