Engeland, Wales of toch Slowakije als groepswinnaar?!

De slotwedstrijden in de zes groepen zijn begonnen en vanaf nu worden er steeds twee wedstrijden per groep op hetzelfde moment gespeeld. Spannende ontknopingen die garant staan voor al even spannende weddenschappen.

Nog even terugkijken: groep A

Zondagavond negen uur werd er in groep A afgetrapt voor de slotwedstrijden in de groep. In Lille startte Zwitserland tegen Frankrijk en in Lyon namen Roemenië en Albanië het tegen elkaar op.

pogba voor frankrijkVoor Zwitserland en Frankrijk was een gelijkspel voldoende, maar ze probeerden er wel degelijk een wedstrijd te maken.

Pogba, die weer in de basis stond, liet zien dat dat terecht was en excelleerde. Goudhaantje Payet moest tot na de 60e minuut wachten voor hij werd ingezet. Binnen een kwartier zorgde hij wel voor een van de hoogtepunten met een schitterend schot.

Eigenlijk zou je als betalende toeschouwer je geld moeten terugvragen als ze zo’n speler op de bank houden. In de andere groep was de ondergang van Roemenië compleet. En in Albanië zal uitzinnig feest zijn gevierd, want na 90 minuten stond er 0-1 op het scorebord.

De overwinning in een EK eindronde is hoe dan ook een hoogtepunt voor de voetbaldwerg en ze maken zelfs nog kans om de achtste finale te halen.

EK Voetbal 20 juni: De slotwedstrijden in groep B

Vanavond om 21.00 trappen we af voor de slotwedstrijden in groep B. Slowakije en Engeland spelen tegen elkaar en Rusland neemt het op tegen Wales. Voor alle teams staat er nog veel op het spel.

Engeland heeft aan een gelijkspel genoeg om door te gaan naar de achtste finales. Maar uiteraard is het nog prettiger om groepswinnaar te worden want dat levert – op papier – vaak een gemakkelijker tegenstander op bij de volgende wedstrijd. Engeland zal dus proberen de volle winst binnen te halen.

Wales en Slowakije hebben beiden drie punten. Voor beiden betekent een overwinning zondermeer dat ze door gaan. Ook een gelijkspel kan voldoende zijn om tweede te worden, maar dan zijn ze afhankelijk van de andere wedstrijd.

Rusland tenslotte kan niet anders dan voor de volle winst gaan. Het land heeft slechts één punt gehaald, tegen Engeland, en verloor verrassend van Slowakije. Alleen winst tegen Wales biedt ze nog uitzicht op een tweede plaats. Of een derde plaats met behoorlijk wat punten, want ook daarmee kun je Europees kampioen worden.