De eerste kwartfinale zit erop. Hoewel Lewandowski het net al één minuut en veertig seconden vond (het op één na snelste doelpunt in de EK-historie), was dat geen opmaat naar een wedstrijd die binnen 90 minuten een winnaar had.

Omdat na de 1-1 van Portugal de verlenging geen doelpunten opleverde, liep de eerste kwartfinale op strafschoppen uit. Op basis van de resultaten en ook de wedstrijden hiervoor hebben beiden eigenlijk allebei weinig te zoeken in de halve finale, maar goed, Portugal is het dus.

Na drie gelijke spelen in de groepsfase, een winnend doelpunt tegen Kroatië in de 118e minuut en nu dus strafschoppen.…

Wedden op de Welshmen of Rode Duivels

Vandaag gaan we verder, met Wales tegen België. Dé kans voor de Rode Duivels om in de halve finale terecht te komen! Dat zou een mooie stunt zijn van onze Zuiderburen. Die overigens ondanks de personele zorgen bij de bookies nog steeds favoriet zijn voor een plek in de finale.

21:00 Wales vs België quoteringen: 5.25 – 3.40 – 1.80

Voetbal geschiedenis Wales en België

De ploeg met UEFA ranking 5 (België) speelt vandaag tegen de ploeg op de 28e plek (Wales), maar zoals we inmiddels weten zegt dat niet zoveel. Toch zal bij velen de vraag leven hoelang het “Bale sprookje” nog door kan. Bale zelf is natuurlijk een fenomenale voetballer, maar daar hebben de Belgen er ook een paar van. De hamvraag blijft natuurlijk, kan de rest van Wales dit niveau volhouden? En wat hebben de landen in recente ontmoetingen eigenlijk tegen elkaar gedaan?

Dat is een interessante vraag, met een heel interessant antwoord. Ze speelden in de aanloop naar dit EK twee keer tegen elkaar omdat ze in dezelfde kwalificatiepoule zaten. Wales haalde vier punten uit die twee wedstrijden. In 2014 bleef het in België 0-0 en op 12 juni 2015, een jaar geleden dus, won Wales thuis met 1-0. Gareth Bale, inderdaad..

Op basis van deze cijfers dus niet echt een goed vooruitzicht voor de Belgen. Zal daar vanavond verandering in komen?!    Zet nu in op je team >>!

De voorbeschouwing van Wales – België

Zijn de ploegen er klaar voor?!

wales-belgie-wedden

foto: HLN.be

België heeft absoluut de meeste zorgen voor aanvang van het duel. Voormalig Ajacied Jan Vertonghen scheurde gisteren twee enkelbanden in zijn linkervoet tijdens de training. Hij is zo’n 6 à 8 weken uit de roulatie.

Omdat de Belgen achterin toch al problemen hadden, ze hebben al een groot aantal verdedigers achter moeten laten in België waaronder Kompany, zal bondscoach Wilmots er niet gerust op zijn.

Ook Thomas Vermaelen ontbreekt vanwege een schorsing. Goed nieuws is dat Eden Hazard weer heeft meegetraind en fit is. Hazard ontpopte zich tijdens de wedstrijd tegen Hongarije als potentieel kandidaat voor de titel beste speler van het toernooi.

En hoe staat Wales er voor?

Die lijken redelijk zorgeloos. Ashley Williams, die tegen Noord-Ierland zijn schouder stevig geblesseerd leek te hebben, is weer fit en van de partij. Het zou voor Wales (en het voetbal in het algemeen) heel mooi zijn als de Welshmen verder komen in het toernooi. Sprookjes eindigen tenslotte altijd met;”en zij voetbalden nog lang en gelukkig!

Kortom, we gaan een ontspannen Wales zien spelen tegen een België dat puur als optelsom van de individuele kwaliteiten gewoon beter is, maar wel een hoop kopzorgen kent. Spannende wedstrijd dus.

Feiten over Wales en Belgie

  • het gerucht gaat dat de België hun witte tenue in de jaren 70 kozen zodat ze beter zichtbaar waren tijdens avondwedstrijden
  • in 1958 wist Wales zich te plaatsen voor de wereldkampioenschappen nadat zij Israël hadden verslagen
  • Gareth Bale scoorde 64% van de goals in de kwalificatie rondes voor Wales. Het hoogste percentage van alle deelnemende spelers
  • De Belgen scoorden 24 doelpunten in de kwalificatie waarvan slecht vier door spitsen