Na een leuke sportweek die werd afgesloten met een spectaculair EK Allround en Sprint in Thialf, zit er voor komende week nog meer in het vat. Hoe gaat het in Dakar? En zijn er al weer interessante tennis weddenschappen? Je ziet het in ons sport weekoverzicht.

Finish van Dakar 2017

Dakar 2017 komt deze week tot een einde. Zaterdag finishen de coureurs in Buenos Aires. Zoals voorspeld doen de Nederlanders vooral mee in het vrachtwagenklassement, al wist ook Kees Koolen bij de Quads de 5e etappe naar zich toe te trekken. Bij de vrachtwagens won Martin van den Brink de tweede etappe. Gerard de Rooy won op zijn beurt de vierde en vijfde etappe en was klassementsleider tot hij door een lekke band bij de 8e etappe zijn positie kwijtraakte. Maar zijn achterstand is klein dus er is nog steeds alle kans op de eindwinst als je hebt gewed op Gerard de Rooy als winnaar van Dakar 2017.

Darts? Ja, ook deze week

Voor de diehard dartsliefhebbers is er ook na de overwinning van Michael van Gerwen op het WK alweer een toernooi met leuke weddenschappen. Want ook op het traditionele Lakeside WK Darts 2017 – het officieuze BDO-wereldkampioenschap darts – zijn er weer mooie matches te bewonderen. Nederlandse deelnemers zijn bij de mannen onder andere Danny Noppert en Wesley Harms. Het toernooi heeft z’n finale op zondag 15 januari.

Buitenlands voetbal deze week

Dit weekend gaat de Eredivisie weer van start. Maar ook in het buitenland zijn er natuurlijk weer voetbalweddenschappen in overvloed:

  • Midweeks is er bekervoetbal. Voor de Coppa Italia worden achtste finales gespeeld met woensdag onder andere Juventus – Atalanta. In Spanje wordt voor de Copa del Rey gespeeld met onder andere de terugwedstrijd FC Barcelona – Athletic de Bilbao. Een interessante weddenschap, want Barcelona verloor de heenwedstrijd tegen 9 man van Bilbao.
  • In het weekend gaan veel competities weer van start. Interessant in de Premier League op zondag: Everton – Manchester City en Manchester United – Liverpool.

Tennisweddenschappen Down Under

Het internationale toptennis is in Australië gearriveerd. In aanloop van het Australian Open, dat vanaf maandag 16 januari van start gaat, zijn er onder andere WTA en ATP 250 tennistoernooien in steden als Sydney, Hobart en Brisbane. Robin Haase en Kiki Bertens warmen zich hier op voor de Australian Open volgende week.

Tournament of Champions

Als wij beginnen over Mohamed El Shorbagy en Nick Matthew doet dat wellicht niet direct een belletje rinkelen. En toch zijn dat de afgelopen twee jaar respectievelijk de winnaar en nummer twee geweest van een geweldig sportevenement. Het Tournament of Champions is een gerenommeerd squash toernooi dat onderdeel uitmaakt van de World Series Squash. Interessant om je een keer in te verdiepen.

Nederlandse kampioenen bij het EK Shortrack?

Willem Vissers schreef maandag een artikel waarin hij waarschuwde dat de hegemonie van schaatsers als Kramer en Wüst wel eens slecht voor de schaatssport kan zijn. Vrij naar Gary Lineker beschreef hij schaatsen als volgt:

‘Schaatsen is linksom rondjes rijden, en op het eind wint een Nederlander’

EK ShorttrackMocht je ook wat uitgekeken zijn op de reguliere schaatswedstrijden, dan is er niets aan de hand, want dit weekend wordt in Turijn het EK Shorttrack 2017 gehouden. We zijn heel benieuwd of shorttrackster Suzanne Schulting daar al kan winnen. Ze is pas 19 maar ze heeft een fantastische toekomst voor de boeg als haar ontwikkeling doorzet. Bovendien focust ze zich helemaal op dit kampioenschap. Ze liet zelfs het EK-langebaan in Thialf schieten om zich voor het EK-shortrack te kwalificeren.

Meer sportweddenschappen

  • In het Zwitserse Wengen kun je komend weekend, van vrijdag t/m zondag inzetten op worldcup alpineski wedstrijden. Vrijdag wordt de combinatie (slalom en afdaling in één wedstrijd) gehouden, zaterdag is de afdaling en zondag de slalom. De FIS-wereldbeker alpineskiën is een lang programma van skiwedstrijden, dat half maart in Aspen wordt afgesloten.
  • Ook zijn er komend weekeinde twee schaatsmarathons voor de KPN Cup vrijdag 13 januari is er in Rotterdam een gepland, de dag erna gaan de marathonschaatsers in Alkmaar van start.