Een heerlijke voetbalavond was het gisteren. Waar Engeland er niet in slaagde Slowakije weg te zetten en teleurstellend eindigde als tweede in groep B, was Wales heerlijk om te zien. Rusland werd gedeklasseerd en Bale deed wat ploegmaat Ronaldo al drie wedstrijden niet lukt. Hij scoorde opnieuw en is nu topscorer van het toernooi met 3 uit 3. Wat gaat vanavond ons brengen?

EK Voetbal 21 juni: De slotwedstrijden in groep C

groep C wedden

Dinsdag 21 juni wordt groep C beslist. Om 18.00 trapt Oekraïne af tegen Polen, terwijl gelijktijdig de Noord-Ieren en Duitsers tegen elkaar spelen. In veel poules zijn er tot de laatste wedstrijd nog voor iedereen kansen.

In groep C ligt dat anders, want Oekraïne kan zelfs bij een grote winst Noord-Ierland nooit passeren op de ranglijst, want ze verloren het onderlinge duel. De rest strijdt om de posities één en twee. De derde plaats maakt je niet kansloos maar wel afhankelijk van de andere groepsresultaten.

Duitsland nog niet zeker als groepswinnaar

Duitsland staat bovenaan, maar is zeker nog geen groepswinnaar. Ze hebben vier punten en een iets beter doelsaldo dan de Polen, maar moeten tegen Noord-Ierland. Die hebben de winst nodig om zeker door te gaan. Een gelijkspel of verlies maakt ze immers derde.

De Polen hebben ook vier punten maar die spelen tegen Oekraïne dat alleen nog maar voor de eer speelt. We moeten dus niet uitsluiten dat we eindigen met Polen als groepswinnaar en Duitsland als tweede, of zelfs derde. Spannend, niet alleen om naar te gaan kijken maar ook voor een weddenschap die je een leuk bedrag op kan leveren!

En de groepsontknoping van poule D

Groep D is zo’n groep waar iedereen nog door kan. Ga maar na, de Turken hebben nog geen punt gepakt, nog geen doelpunt gemaakt en er vier tegen gekregen. Maar bij een mooie overwinning op Tsjechië kunnen ze wellicht nog door.

Dat moet voor de Turken als een laatste maar niet onmogelijke strohalm klinken, want ook Tsjechië heeft pas één punt verzameld, tegen de Kroaten. Dat was bij de beruchte vuurwerk wedstrijd en Kroatië heeft gisteren net te horen gekregen dat ze alleen maar een boete krijgen, geen puntenaftrek of diskwalificatie.

Kroatië – Spanje

Omdat Kroatië gelijk speelde tegen Tsjechië, zullen ze in ieder geval niet willen verliezen van Spanje, want dat kan ze naar de derde plek terugzetten.

Een gelijkspel maakt ze tweede in de groep en bij een overwinning op Spanje zijn ze zelfs groepswinnaar. Spanje heeft natuurlijk met de twee overtuigende overwinningen aan een gelijkspel al genoeg om groepswinnaar te worden. Dat zou dus zo maar een gelijkspelletje kunnen opleveren.

Zelfs als ze in het begin echt op de overwinning spelen, zie je bij dit soort wedstrijden de remise er langzamerhand insluipen. We gaan het zien, deze dinsdagavond. Leuk om te zien en leuk om op te wedden.