Duitsland liep als winnaar van het veld af tegen Georgië afgelopen zondag gedurende hun kwalificatie wedstrijd voor Euro 2016. Hiermee staan ze op gelijke hoogte met Schotland en Polen in Groep D.

Polen speelt zondag tegen Ierland om wederom boven Joachim Low’s Duitsland te komen.

Georgië had al eens verloren van Polen met 4-0 in november en worden altijd gezien als de underdog, met name tegen de huidige wereldkampioen. Toch vonden de mannen van Low het moeilijk om goed spel neer te zetten. Door vroeg druk te zetten wierp de inzet toch nog vruchten af, zo vlak voor rust scoorden Reus en Muller twee keer in vijf minuten.

Als wereldkampioenen wordt er van Duitsland verwacht dat ze van landen als Georgië met twee vingers in de neus winnen. De mannen van Georgië lieten zich niet kennen en beten goed van zich af. Ze verdedigden er op goed op los, maar de overweldigende kwaliteit van Duitsland werd hun uiteindelijk te veel.

Met een 2-0 voorsprong bij rust wisten de Duitsers dat de tweede helft voornamelijk op routine zou draaien. Balbezit is dan prioriteit, maar misschien dat Low liever een wat meer meedogenloos idee had om de Polen ook op doelsaldo te verbluffen. Polen scoorde in totaal al 15 keer. Duitsland smoorde enige poging van Georgië in de kiem af en de combinatie op het middenveld met Kroos en Schweinsteiger liep als een tierelier.

In het zeldzame geval dat Georgië een kans wist te creëren waren Boateng en Hummels er snel bij. Georgië had geen schijn van kans.

Duitsland moet nu drie maanden wachten tot hun volgende kwalificatie wedstrijd waar ze Gibraltar bezoeken in juni. Nog een kans om goals te maken en ook op doelsaldo genoeg punten op het bord te zetten.

Georgië heeft drie punten en won tot dusver alleen nog van datzelfde Gibraltar.