De eerste ronde blijkt voor veel landen een struikelblok. Zo verloor Italië de tweede wedstrijd tegen Costa Rica en had ook Engeland moeite met hun tweede wedstrijd. Duitsland zit bij Portugal, Ghana en USA in de poule en wist overtuigend te winnen van Portugal. Nu staan Duitsland en Ghana tegenover elkaar en daarmee Boateng vs Boateng. Kan Duitsland haar dominantie ook tegen Ghana laten wegen?

Duitsland

Joachim Loewe moet zijn succes tegen Portugal nog maar eens bewijzen door ook tegen Ghana een overmacht te laten zien. Duitsland maakte gehakt van Portugal en wist zelfs een rode kaart bij Pepe uit te lokken. Tegen Ghana zullen de kaarten niet zo 1,2,3 in de rondte vliegen, maar we kunnen zeker een mooie wedstrijd verwachten.

De 4-3-3 opstelling zal met Lahm in het middenveld staan en nog altijd zonder Schweinsteiger. Welke spelers zullen aan bod komen tegen Ghana? En wat heeft Loewe nog in petto?

Ghana

Ghana zal met een 4-2-3-1 formatie gaan spelen en speelt niet al te best. Ze hebben geen super gemotiveerde houding en tegen de Duitsers zal dat ongetwijfeld snel worden afgestraft. Tegen USA speelde ze met 4-4-2, maar wisten niet goed de ruimtes te benutten.

Gyan ziet er niet zo kwiek uit als dat hij in 2010 oogde en het lijkt erop dat Ghana wordt uitgeschakeld na deze wedstrijd tegen Duitsland.

De twee tactische Boatengs

Dan hebben we nog de twee broers. Jerome en Kevin-Prince Boateng. De een speelt voor Duitsland en de ander voor Ghana. Een wedstrijd tussen de twee broers op een WK is iets waar je enthousiast van wordt. Vier jaar geleden, voorafgaand aan het WK van 2010 raakte Ballack ernstig geblesseerd door Prince Boateng in de FA Cup finale en maakte furore op het middenveld tijdens het WK. Met als resultaat dat hij publieke vijand numero uno werd in Duitsland.

Nu speelt hij voor Ghana en speelt hij tegen zijn broer die voor Duitsland uit komt. Heerlijk.