Duitsland was de grote winnaar van de halve finale series van dit WK. Nederland moest tegen Argentinië, maar kon niet langs de Argentijnen wippen. Nederland en Argentinië werd uiteindelijk beslist op penalties terwijl de Brazilianen flink werden vernederd door Duitsland.

Met vier goals in zes minuten was het vrij snel duidelijk dat Duitsland de wedstrijd ging winnen. Duitsland had geen enkel medelijden met het gastland en maakte er uiteindelijk 7-1 van. Duitsland moest enkel waken voor het vroegtijdig verliezen van belangrijke spelers. Om die reden wisselde Low vroegtijdig Klose en Hummels. Ook Khedira werd nog gauw een kwartier voor het einde van de wedstrijd gewisseld.

Met andere woorden, Duitsland begon tijdens de wedstrijd tegen Brazilië al met de voorbereidingen op zondag.

Lessen voor Low van Nederland – Argentinië

Low heeft ongetwijfeld een aantal belangrijke zaken geleerd van de wedstrijd van Nederland. De 54-jarige oefenmeester wist al gauw waar de zwaktes van de Brazilianen lagen en wist deze goed te utiliseren met behulp van zijn talentvolle elftal. Volgens Low waren de Duitsers erg goed voorbereid en hadden ze een duidelijk en aanhoudend plan waarmee ze moedig ten strijde zijn getrokken. Dat mocht zo zijn, gezien de score. Ze waren vastberaden de wedstrijd te winnen, maar dat ze met zo’n monsterscore zouden winnen hadden ze zelf ook niet gedacht.

De moeite van de Argentijnen om te winnen van Nederland is nu in het voordeel van Low en Duitsland. Op zich, na de overwinning op de Brazilianen, zou je zeggen dat een beetje extra voordeel niet nodig was. Maar iedere wedstrijd is anders en zo ook de finale Duitsland Argentinië. Want waar Nederland van Spanje won met 5-1, moest het penalties schieten tegen Costa Rica. En waar Duitsland met 7-1 won van het gastland, kan het maar zo met penalties verliezen van Argentinië.