Door de late gelijkmaker van SV Darmstadt 98 werd het toch nog 2-2 tussen Borussia Dortmund en SV Darmstadt 98. Vlak voordat Dortmund tegen Bayern Munchen moet spelen lopen de frustraties aardig de spuigaten uit. Het gat met de grootste rivaal is door deze tegenvaller 4 punten geworden. Een gat dat op deze manier steeds lastiger wordt om te dichten. Met name als je ook nog eens de wat makkelijkere wedstrijden, met alle respect, niet voor de volle punten gaat.

Oefenmeester Tuchel gaf toe dat Dortmund het beter had kunnen doen en dat zijn ploeg een aantal cruciale fouten maakte. Hij wist ook een aantal fouten van de arbitrage te noemen. De trainer is natuurlijk teleurgesteld in het verlies van de twee punten, die op de laatste snik voor zijn neus werden weggekaapt. Ook is de trainer teleurgesteld in het niveau van de grensrechters, die in zijn ogen met foute beslissingen opnieuw zorgden voor nadelige gevolgen voor de ploeg.

Maar het is natuurlijk niet altijd de schuld van de arbitrage. Echter kunnen we die frustratie wel begrijpen, toch weet Hummels er een mooie draai aan te geven.

Hummels realistisch na gelijkspel

Hummels hield het binnen de ploeg: “Hoe we bij die laatste vrije trap stonden te verdedigen was gewoon bizar slecht. Vanaf dertien meter werd er uitgehaald en gescoord. Onbegrijpelijk. Dat vind ik echt niet kunnen. Wij horen hier gewoon te winnen, Darmstadt wist te profiteren van onze dommigheid.”

Hummels is realistisch en houdt de fouten in eigen huis. Dat is altijd mooi om te zien in het voetbal, dat gebeurt namelijk niet zo heel erg vaak. Dus we kunnen niets anders dan respect hebben voor zo’n uitlating en hopen dat dit een incident was voor de Duitse topploeg.

Sulu scoorde laat de 2-2 binnen en moet donderdag met zijn Darmstadt in de Europa League tegen PAOK Saloniki spelen.