Max Verstappen en vader Jos zeggen waar het op staat, zeker sinds Max de Formule 1 binnen reed. Max Verstappen werd als F1-coureur aangekondigd toen hij nog maar 17 jaar oud was, gepaard met aardig wat kritiek van zijn rivalen.

Zijn komst zorgde er voor dat de FIA het systeem voor de superlicentie aanpaste. Desondanks al die commotie sleepte Verstappen 22 punten binnen en wist hij iedereen te imponeren met zijn rijstijl. Papa Verstappen meent dat de F1 aantrekkelijker en interessanter is geworden nu zijn zoon er rijd. Volgens Jos was zijn zoon “er klaar voor, niet iedere coureur van 17 jaar oud is er klaar voor.”

Jos Verstappen reed voor Benetton en Arrows en snapt waarom de FIA de regels heeft veranderd. Jos Verstappen: “Ik snap wel waarom de reglementen zijn veranderd, maar daar gaan wij verder niet over. Ik ben blij dat Max in de F1 rijdt en dat hij het ook nog eens enorm goed doet. Red Bull is erg tevreden over hem en ik denk dat de F1 in zijn handjes mag wrijven met een coureur als Max. Hij is snel en agressief, hij weet hoe hij moet inhalen. Zo’n coureur heb je nodig in de autosport.”

Silly Season

Het Silly Season draait op volle toeren. We slaan daarbij direct maar even een jaar over en blikken we op 2017.

Geruchten gaan dat Kimi toch bij Ferrari blijft en dat hij in 2017 zal worden vervangen door Max Verstappen. Erg interessant nieuws, maar onlangs ontkracht door Marko. Max Verstappen heeft een langlopend contract met Red Bull en dat de jonge coureur dus ook in 2017 nog blijft rijden voor Red Bull.

Wie moet dan Kimi vervangen? Bottas lijkt favoriet, maar ook Hülkenberg is een optie waar Ferrari naar leunt. Of Verstappen toch nog voor Ferrari zal rijden in 2017? Op dat nieuws zullen we nog even moeten wachten waarschijnlijk.