Wordt Dafne Schippers komende week Europees kampioen op de 100 en 200 meter? Er staat wat spanning op bij de aanvoerder van de 46-koppige atletiek selectie die deze week op het EK atletiek in Berlijn verschijnt. Samen met de andere Europese Kampioenschappen (zwemmen, turnen, enzovoorts) kunnen we in ieder geval vooruit kijken naar een prachtige week vol absolute topsport.

Winst Dafne Schippers op 100 meter, 200 meter en estafette?

Dafne Schippers Europees kampioen 100m en 200mDafne Schippers is het boegbeeld van onze EK-atletiekploeg in Berlijn. Ze is de Europese titelverdediger op de 100 meter vlak, de wereldkampioen op de 200 meter en kopvrouw van de estafetteploeg die de Europese titel op de 4×100 meter verdedigt. Het publiek verwacht dus eigenlijk drie medailles.

Die druk lijkt haar geen goed te doen. Tot op heden presteert ze dit seizoen minder en haalt ze nog geen toptijden. Op de 100 meter is haar persoonlijk record 10,81 maar is ze nog niet onder de 11 seconden gekomen. Op de 200 meter ligt haar pr van 21,63 nog ver weg. Dit jaar liep ze nog niet onder de 22 seconden. Hoewel ze op het persmoment duidelijk maakte zich kapot te ergeren aan de kritiek op met name de sociale media, toonde ze zich ook optimistisch:

“Het is duidelijk dat ik niet train voor de tijden die ik tot nu toe gelopen heb in 2018. Maar ik zie geen zaken die structureel fout gaan. Delen van races gaan goed en nu is het zaak dat alles samenkomt. En dat kan dit EK een hoop goedmaken. Het is het belangrijkste toernooi van het jaar.” (Dafne Schippers in aanloop naar het EK).

Natuurlijk is Dafne Schippers niet de enige titelkandidaat bij het komende EK atletiek. Ook atleten als Jamile Samuel en Churandy Martina (sprint), Anouk Vetter (meerkamp) en Sifan Hassan (5.000 meter) hopen op een medaille. Mooie topsport dus, van 6 tot en met 12 augustus in Berlijn.

Eredivisie 2018-2019 van start

Komend weekend gaat de Eredivisie 2018-2019 van start. Feyenoord heeft al gewonnen van PSV in de strijd om de Johan Cruijff schaal (na strafschoppen). Er is veel gebeurd op de transfermarkt en bij de clubs. We gaan er in onze volgende blog uitgebreid op in. Van wie verwachten we veel en wie gaat het moeilijk krijgen?

Opvolger Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing?

Wat zijn de odds met betrekking tot de opvolging van Daniel Ricciardo bij Red Bull Racing? De teamgenoot van Max verstappen verraste de formule 1 fans afgelopen week met de aankondiging dat hij eind van het seizoen vertrekt bij Red Bull. Ricciardo stapt over naar Renault. De meest gehoorde verklaring is dat hij het gevoel moet hebben gehad dat Red Bull voor de toekomst toch vooral inzet op Max. Maar ook dat Ricciardo minder vertrouwen heeft in de nieuwe Red Bull – Honda combinatie volgend jaar. Het is echter de vraag of hij met de Renault motor in het nog minder ver ontwikkelde Renault F1 chassis volgend jaar al met de top teams kan meekomen.

In de tussentijd buigen de bookmakers zich over de odds van zijn mogelijke opvolgers. Meest genoemde kandidaat is de huidige Toro Rosso coureur Pierre Gasley die goed presteert en een jaar Honda-motor ervaring mee zou brengen. Of Carlos Sainz. Hij is door Red Bull uitgeleend aan Renault en komt nu terug. Maar er waren al in hun Toro Rosso tijd fricties tussen hem en Max Verstappen. De vraag is overigens hoe goed de klik tussen Ricciardo en Verstappen achter de schermen nog was. Iedereen reageerde direct op het vertrek van Ricciardo en wenste hem het beste. Iedereen, behalve Verstappen…

Meer sport in de week van 6 tot 12 augustus

  • In Glasgow gebeurt veel voor onze sporters deze week. In deze Britse stad zijn van 2 tot en met 12 augustus verschillende Europese kampioenschappen geprogrammeerd. Zwemmen (langebaan en open water), schoonspringen, wielrennen, mountainbike, turnen, golf, roeien en triatlon. Veel kijkplezier.
  • Paardensportliefhebbers kunnen in eigen land in Valkenswaard van de Global Champions Tour genieten.
  • De motorcrossers gaan voor hun MXGP race van start in Uddevalla (Zweden).
  • Het Cincinnati Masters toernooi gaat van start voor de tennissers.
  • De PDC topdarters gaan van start voor de Melbourne Darts Masters.