Nu Cerci bevestigd heeft 18 maanden te worden uitgeleend aan Milaan is het tijd om te kijken hoe hij zal worden gebruikt in het team van Inzaghi. Cerci heeft moeite gehad de juiste plek te vinden onder Atletico Madrid’s coach Simeone, die graag 4-4-2 speelt en een specifieke basis gebruikte waardoor er weinig ruimte was voor de Italiaanse international. Hij speelde maar zes wedstrijden voor Atletico, iedere keer als wissel en scoorde geen een keer in die zes wedstrijden.

Nu hij bij Milaan zit zal hij veel meer ruimte krijgen om te spelen, dit omdat Inzaghi graag 4-3-3 speelt, een speelstijl welke goed past bij Cerci. Cerci levert goed werk en kan snel schakelen, hij heeft niet voor niets als bijnaam de ‘Ferrari’ omdat hij snel terug is voor de counter van de tegenpartij.

Cerci groeide op met Roma als een natuurlijke rechter vleugel die graag breed speelt en de verdedigers passeert op snelheid. Met in het achterhoofd rekening te houden dat hij een linkspoot is, is het niet verrassend om te zien dat hij de bal vrijwel altijd naar zijn linkervoet probeert te werken, een beetje vergelijkbaar met Robben zijn stijl. Met Honda niet present als gevolg van de Asia Cup kan Cerci de ruimte krijgen om als rechter vleugelspeler te fungeren voor Milan. Wat hem nog meer voordelen geeft omdat hij de vale nummer 9 positie zou kunnen spelen welke Menez zo nu en dan speelt.

Menez is de topscorer voor Milan met acht goals en hij kan zowel op de linker vleugel als in het centrum fungeren als aanvaller. Cerci heeft tijdens zijn laatste seizoen met Torino 13 goals gescoord in een andere rol dan hij gewend was.

Hij speelde als een tweede aanvaller in Ventura’s 3-5-2 formatie waardoor Cerci niet veel ruimte kreeg om te lopen, maar samen met Ciro werd hij een vrijwel niet te stoppen aanvallend duo. De connectie tussen de twee was erg leuk om naar te kijken en het zal nog leuker zijn om hem te zien combineren met andere Milanese aanvallers. Nu Inzaghi nog een speeltje heeft voor zijn elftal zal het niet raar zijn om een driehoek tussen El Shaarawy, Menez en Cerci te zien ontstaan. Dit zou een van de meest technische en snelle aanvallende linies binnen de Serie A zijn en konden nog wel eens voor heel veel schade in de counter kunnen zorgen.