Celtic heeft de eerste van de twee landelijke prijzen alvast binnen, nadat het Dundee United versloeg in de Scottish League Cup. De club lijkt ook weer voor de landstitel te gaan en zal dit nu met nog meer zelfvertrouwen tegemoet zien.

Commons opende de score nadat hij zonder al te veel moeite door de verdediging van Dundee rende. Commons had beloofd dat de nieuwe deal die hij recentelijk tekende geen invloed zou hebben op de inzet van hem bij de Schotse club. De 31-jarige aanvaller blijft een man van zijn woord. Zijn combinatiespel met de Noor Johansen liet de verdediging van Dundee kansloos achter.

Ondanks het missen van het duo Armstrong en Mackay-Steven en ex-United sterren op het middenveld, produceerde Celtic een gecontroleerd spel. Het elftal van McNamara werd het nog moeilijker gemaakt door de rode kaart van Dillon in de tweede helft. United’s voorste linie speelde daarnaast ook niet lekker en zorgde voor een introductie van Anier op de plaats van de statische Bilate.

Ryan Dow, de spits, wist ten minste nog voor wat moeilijkheden aan de kant van Celtic te zorgen. De 23-jarige was op sommige momenten zo snel dat het nog een controversieel moment veroorzaakte. Dow leek onderuit te worden gehaald in het strafschopgebied, na een onhandige actie van Celtic middenvelder Scott Brown. Maar er werd geen strafschop gegeven. Met de luxe positie van een man extra wist Deila zijn team anders te positioneren door Forrest en Guidetti in het veld te brengen voor Commons en Griffiths. Dit was een pijnlijke herinnering aan al het talentvolle geweld dat Deila tot zijn beschikking heeft.

De kwaliteit vertaalde zich vrijwel direct wanneer Guidetti de bal rustig in het pad van Forrest legde en zo de winnende goal tot gevolg had. De vleugelspeler had zelfs nog de kans om het nog een tikkeltje erger te maken voor Dundee, maar zijn late penalty werd gestopt. Gezien de positie Celtic in de competitie heeft boven Aberdeen, dat op de tweede plaats staat, lijkt het erop dat het niet lang meer duurt voordat Deila’s elftal zeker is van nóg een trofee.