Cech staat mogelijk aan de vooravond van een vertrek bij Chelsea nadat hij teleurgesteld was in de manier waarop Mourinho omging met de keeper na de bevestiging dat Courtois naar Chelsea kwam.

Cech wil graag weten of hij nog enige kans maakt om zich weer tussen de palen te keepen bij Chelsea of dat hij puur als reserve wordt gezien. Cech blijft mogelijk dit seizoen nog bij Chelsea om zich weer terug te knokken, maar of de doelman daar bereid toe is. Dat is nog maar de vraag. Ons inziens is Cech te goed om op de bank gezet te worden. Daarom lijkt een transfer ook niet ver uit te blijven.

Cech heeft 34 wedstrijden in de Premier League gekeept voor Chelsea, maar Courtois verkreeg een zeer goede reputatie tijdens zijn huurperiode bij Atletico Madrid. Het is dan ook niet vreemd dat Mourinho de Belgische doelman terughaalt naar Chelsea om hem daar als eerste keeper te gebruiken. Cech is een goede doelman, maar het jonge bloed van de Belgische international is volgens Mourinho voldoende om Cech tussen de palen te vervangen.

Mourinho moet nu met de komst van Courtois de nieuwe doelman tevreden houden en hem vertrouwen geven door hem veelvoudig op te stellen. Het is daarom vrijwel onmogelijk voor Cech om zich weer terug te knokken naar eerste keeper. Naar welke club zal hij dan mogelijk gaan? Daar zijn verder nog geen berichten over.

Cech is veel te goed om als reserve keeper te fungeren, maar hij kan niet ontkennen dat Courtois op zijn rechtmatige plaats staat.