Barcelona is op zoek naar een aanzienlijke versterking in de achterhoede, hun zoektocht heeft hen bij Bayern Munchen gebracht in de vorm van centrale verdediger Jerome Boateng.

De Duitse wereldkampioen is een enorm sterke verdediger en zou de man moeten zijn die samen met Pique het centrum van de verdediging moet gaan vormen bij de Catalanen. Ondanks dat Mathieu een aantal weken geleden al aankwam zou Boateng de basisplaats gaan krijgen als hij overkomt naar Barcelona.

Pep GuardiolaGuardiola, trainer van Bayern Munchen, zegt echter niets te weten over de transfer van de verdediger. Hij weet zeker dat Boateng gewoon voor Bayern Munchen speelt komend seizoen. De komst van Mathieu in Barcelona zou enigszins het een en ander oplossen voor Barcelona, maar de voormalig speler van Valencia kan niet de constante kwaliteit leveren die bijvoorbeeld Boateng wel kan leveren. Het gat dat Puyol zo goed verdedigde moet nu worden opgevuld, maar door wie?

Ondanks de verwachtingen en wensen van Guardiola zal Boateng een geschikte kandidaat zijn.

De 25-jarige is atletisch en kan fouten corrigeren, maar hij is ook scherp genoeg om het gevaar vroegtijdig af te kappen. Boateng speelt graag met de bal en hij is iemand die de startende pass kan geven vanuit de achterhoede. Hij zou een logische zet zijn om naast Pique te positioneren en het zou Pique aanzienlijk minder werk opleveren. Pique is in de afgelopen jaren wat langzamer geworden en wordt daardoor minder betrouwbaar bij lange ballen vanuit de verdediging van de tegenstander. Hij zou dus ook erg veel baat hebben bij de komst van Boateng.

Boateng kan Barcelona met zowel verdedigend als aanvallend inzicht verrijken. Daarnaast is hij een Duitse landskampioen, Duitse held, wereldkampioen en algemeen held binnen ieder team waar hij ooit heeft gespeeld. Hij zou buiten zijn comfort zone treden als hij de stap naar Barcelona zou maken, maar nee zeggen tegen Barcelona is toch makkelijker gezegd dan gedaan. Boateng kon in de Premier League de snelheid niet aan en dat zou misschien reden kunnen zijn om toch in de Bundesliga te blijven waar hij zowel het team als het publiek inpakt met zijn vaardigheden.