Messi is geblesseerd en in een normale wereld is het zeer kwalijk als dat het geval is. Maar nu komt het Barcelona wel goed uit, want de tijd dat Messi geblesseerd aan de zijlijn zat in oktober en november heeft hij voldoende gerust. Messi speelt weer beter en zo bleek ook tijdens de 2-0 overwinning op Espanyol in de Copa del Rey. Barcelona kan nu weer volop genieten van een vol opgeladen Messi.

Enrique heeft Messi gewoon laten spelen tegen Espanyol. Volgens de coach was het spel van Espanyol niet gevaarlijk voor Messi en kon hij dus prima blijven staan en zijn minuten maken. Het was een wat vriendelijker duel dan de afgelopen keer omdat Espanyol nagenoeg geen kans meer had. Het had namelijk in de heen wedstrijd al met 4-1 verloren van de Catalanen.

Messi was wel de enige van de vaste drie leden in de voorhoede die speeltijd kreeg. Suarez en Neymar speelden niet omdat Suarez niet bij de selectie zat en Neymar op de bank werd gehouden door de coach. Suarez moest, hoe kan het ook anders, een schorsing uitzitten. Suarez werd gestraft omdat hij tijdens de heen wedstrijd met Espanyol de spelers verbaal zou hebben beledigd en uitgelokt. Onsportief gedrag wordt niet geduld en dus is hij gestraft.

Dost anderhalve maand aan de kant door voetblessure

Ook elders in de Champions League zijn blessures te benoemen. Nederlander Bas Dost, speler bij VfL Wolfsburg, moet het zes tot acht weken zonder speeltijd doen. De 26-jarige aanvaller heeft een middenvoetsbeentje gebroken in zijn linkervoet.

Dost raakte op trainingskamp geblesseerd. Ploeggenoot Dante maakte een overtreding op Dost en moest de Nederlander daardoor het veld af om er uiteindelijk achter te komen dat hij zijn middenvoetsbeentje had gebroken. Hij zal moeten worden geopereerd waardoor Dost de hervatting van de Bundesliga zal missen. Echter zal de aanvaller ook niet bij de wedstrijden tegen AA Gent in de Champions League aanwezig zijn. Deze wedstrijden worden op 17 februari en 8 maart gespeeld en gaan om een plek in de kwartfinale van het miljoenenbal.

Dost brak eindelijk maar toch door bij Wolfsburg afgelopen jaar. De voormalige aanvaller van onder andere FC Emmen, Heracles en SC Heerenveen wist in 2015 een mooie 21 keer te scoren binnen de Duitse competitie. In 2016 staat hij al op 7 en is hij dus topscorer van Wolfsburg.