Benzema voorzag een moment van uitstekende kwaliteit in een wedstrijd tussen Real Madrid en Getafe, waar de Koninklijke met 3-0 van won.

Madrid wist dat drie punten hun zou verzekeren van de eerste plaats aan het einde van de eerste helft van het seizoen. Omgeacht het resultaat bij Cordoba volgend weekend. Toch kwamen ze niet lekker op gang tegen Getafe. Het was koud en er waren berichten over sneeuw voorafgaand aan de aftrap van 11 uur ’s ochtends. Madrid nam de tijd om zich goed op te warmen. Ze waren slordig vanaf het begin, met Kroos die de meeste van zijn passes misplaatste gedurende een uur van de wedstrijd. Ancelotti had al aangegeven dat vermoeidheid geen excuus was voor kleine fouten dat aan de gemaakte fouten gemaakt tijdens het duel met Atletico Madrid. Echter bleef de wedstrijd van zondag alleen maar bewijs van vermoeidheid presenteren. Danwel fysiek, danwel mentaal vermoeid. De mannen van Real Madrid oogden niet fris.

Het was een frustrerend uurtje met ook Ronaldo niet op dreef. Hij was niet dynamisch genoeg en raakte zichtbaar geïrriteerd toen het niet ging zoals hij wilde. Ook Bale had moeite om indruk te maken.

Getafe was rustig en netjes aan de bal, ze lieten een goed georganiseerde verdediging zien. Hun aanvallende middenvelder wist constant met zijn ploeg voorwaarts te drukken met slimme tikjes en passes, met hier en daar wat sterke dribbels. Terwijl Naldo en Velazquez een aantal goede blocks zetten en op belangrijke momenten ballen opruimden. Getafe wist niet te scoren, maar Flores kon tevreden zijn met een goede prestatie van zijn team.

De hoogtepunten voor Madrid kwamen van Benzema en de middenvelders Isco en Rodriguez. Benzema zorgde voor ruimte en wist zijn man binnen het gebied veelvoudig te verslaan terwijl de middenvelders constant inventief de bal wisten rond te spelen. Benzema had al twee goede kansen gehad, welke goed werden gered door de doelman van Getafe. Die kansen kwamen tot stand door de inzet van Isco en Rodriguez. Uiteindelijk wist de Franse international op aangeven van Rodriguez snel langs een verdediger te wippen en liet vervolgens een prachtige combinatie snel voetenwerk zien om nog een verdediger te passeren om vervolgens Ronaldo tot scoren aan te zetten.

Vanaf dat moment was Madrid rustig, met de extra kwaliteit van hun aanvallers. Bale en Ronaldo konden beide scoren waardoor de wedstrijd uiteindelijk in een 3-0 overwinning eindigde. Ancelotti’s elftal blijft een van de beste teams in de wereld op de counter, maar de initiële doorbraak dat de latere goals faciliteerde zou niet zijn gekomen zonder een moment van magie van zijn nummer negen.

Hoewel hij niet heeft gescoord in La Liga sinds eind november blijft Benzema een sterke speler en positieve bijdragen leveren voor Madrid. Zijn assist record in afgelopen jaren is vooral indrukwekkend. De 27-jarige blijft de betere spits voor zijn huidige Madrileense zijde. Zijn slimme bewegingen geven Bale en Ronaldo de ruimte om naar binnen te trekken, terwijl zijn onbaatzuchtigheid voor een hoog rendement in goals zorgt. Met een aantal van zijn teamgenoten niet in vorm was het Benzema dat de overwinning in motie zette.

Het is te hopen dat de Fransman dergelijke contributies blijft leveren gedurende de tweede helft van het seizoen als Madrid een poging waagt de honoraire titel van winterse kampioenen om te zetten in fysiek zilverwerk.