Arsenal won voor de twaalfde keer in de geschiedenis van de club de FA Cup. Dit keer moest Aston Villa het ontgelden en won Arsenal voor de twaalfde keer de beker. Daarmee zijn ze nu naast winnaar van de FA Cup ook recordhouder van het aantal gewonnen FA Cups.

Arsenal wist Aston Villa op alle vlakken in de eerste helft van de mat te spelen. Ron Vlaar mocht weer even spelen en kreeg ook de kans om voor Aston Villa weer eens een FA Cup te winnen. Aston Villa won de FA Cup voor het laatst in 1957. Echter gaf Arsenal geen kansen weg en wist het Aston Villa al heel snel van de mat te vegen. The Villains hielden nog wel even stand doordat Given een goal van Koscielny afweerde en wist Richardson een poging van Walcott te blokken.

Vlak voor het einde van de eerste helft was het dan toch eindelijk zo ver voor Arsenal. Wenger liet Sánchez en Walcott wisselen van plek en dat bleek voldoende. Walcott schoot, nadat Sánchez de bal met het hoofd teruglegde voor de 26-jarige, de 1-0 binnen.

Bacuna viel in de 68e minuut in, maar het was eigenlijk al duidelijk dat Arsenal de beker ging winnen. Op moment van invallen had Arsenal namelijk al twee keer toegeslagen na de 1-0. De FA Cup was al binnen. 3-0 en Arsenal schrijft geschiedenis.