Het team dat de Verenigde Staten meeneemt naar het WK is bekend. Jurgen Klinsmann schrapte nog zeven mannen van zijn lijst om uiteindelijk met 23 spelers over te blijven.

En jawel, Landon Donovan is niet geselecteerd door de Duitse oefenmeester. Een ietwat verrassende zet. We kunnen de hooivorken en de fakkels al van ver aan zien komen. De Amerikanen presteren erg goed sinds ze onder leiding staan van Klinsmann sinds 2011, maar ze hebben nog niet echt de weerstand gehad dat ze in Brazilië wél zullen krijgen. Allereerst zullen ze het tegen Ghana opnemen dat al eens eerder van de V.S. wist te winnen. Ghana zal echter een van de eenvoudigere duels worden gezien de Amerikanen het ook tegen Portugal en Duitsland op moeten nemen.

Jozy Altidore eerste keus

Op dit moment is Jozy Altidore een van de betere spelers in het Amerikaanse elftal. Echter staan er aardig wat vraagtekens bij zijn toekomst als international. Altidore scoorde drie goals in de kwalificaties en volgde op met een hat trick in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Bosnie Herzegovina. Ondanks zijn recente vorm heeft hij een slecht seizoen in de Premier League achter de rug, met maar één doelpunt achter zijn naam.

Aron Johannsson, de ster van AZ, zit Altidore op de hielen, maar Altidore zijn ervaring zal hem eerste keus maken tegen Ghana.

Op het middenveld is er al wat meer duidelijkheid en vastigheid. Michael Bradly is een ware maestro op het middenveld. Aanvoerder Clint Dempsey zal zijn spelers zo goed mogelijk positioneren en Jermaine Jones lijkt ook een vaste waarde te zijn voor het Amerikaanse elftal. Fabian Johnson neemt waarschijnlijk de rol van Donovan over. Of de keuzes van de Duitse oefenmeester de Amerikanen naar een finale leiden lijkt ons sterk, ook mét Donovan zou het een lastig verhaal worden.