Van Bronckhorst is van mening dat Feyenoord deze klassieker niet had hoeven verliezen. De oefenmeester van Feyenoord zag voldoende punten waarop Feyenoord het balletje liet vallen en het Ajax te gemakkelijk maakte. Ze verloren met 2-1, maar was Ajax deze keer zo goed of was Feyenoord deze keer te gretig? De nederlaag was in elk geval onnodig vond Van Bronckhorst, zo maar wat steken laten vallenen zo de overwinning laten liggen. Van Bronckhorst is van mening dat Feyenoord de goals zomaar heeft weggegeven, maar wil niet zeggen dat de goals er niet lekker in hingen. Er werden bijna geen kansen gegeven aan de Amsterdammers, maar juist wanneer het belangrijk was – scoorde Ajax. Dat is natuurlijk ook de kracht van een goede ploeg.

En als je fouten maakt dan kun je er de donder op zeggen dat het je de kop kost. Twijfels zijn hier de grootste valkuil, zo blijkt maar weer eens. En in dit geval hebben die twijfels de Rotterdamse ploeg punten gekost. Ajax was niet helemaal genadeloos, ze misten bijvoorbeeld nog een penalty. Dat was natuurlijk het geluk voor Feyenoord anders was de ploeg nog verder van huis. Echter mocht het niet meer baten, de 2-2 zat er niet meer in.

Ondanks de nederlaag was de oefenmeester van Feyenoord blij met de tactiek die hij koos voor de wedstrijd. Zo was hij dat ook over de tactiek die hij gebruikte in de wedstrijd tegen Roda JC. In dit geval was de tactiek gebaseerd op het ontmantelen van Ajax en daarbij was belangrijk dat er weinig kansen zouden worden weg gegeven. Ajax is gevaarlijk in de counter, zo bleek ook deze keer, maar in de counter werd het direct 1-1.

Feyenoord wist ondanks de nederlaag wel een clubrecord te vestigen. Ze verloren zes keer achter elkaar binnen de Eredivisie, maar het verlies tegen Ajax maakt dat clubrecord natuurlijk nog minder prettig. Met name ook omdat ze strijdlustig te keer gingen en ook prima hadden kunnen winnen – waren ze iets scherper geweest.