Ze hebben er wel eens zelfverzekerder en scherper gestaan, de mannen van Argentinië. In de wedstrijd tegen Paraguay gaven ze een comfortabele voorsprong weg en werd het 2-2 tegen een zeer gedreven Paraguay. Aguero was de man van de wedstrijd voor Argentinië, zonder twijfel. Hij hoeft zich geen zorgen te maken over zijn prestaties op het veld.

De Manchester City speler zal een van de eerste zijn die zal toegeven dat hij meer heeft te bewijzen dan anderen. Het WK van 2014 betrapte hem op een zwak moment en kon zich nauwelijks op zijn best laten zien. Slechts een paar lichtpuntjes in zijn spel deed mensen geloven in zijn kunnen, maar het was voornamelijk een slechte beurt van de Argentijn. Als we iets hebben geleerd van deze wedstrijd tegen Paraguay dan is het wel dat 2015 een beter seizoen zal zijn voor hem.

In een briljante eerste 45 minuten werd Paraguay helemaal zoet gespeeld en maakte Aguero onderdeel uit van het trio met Di Maria en Messi. De drie werden vernuftig bijgestaan door de assists van Banega en Pastore, maar hun bewegingen en constante switchen in balbezit was een nachtmerrie voor de ultra-verdedigende formatie van Paraguay.

Met genoeg activiteit aan de bal, maar geen genadeslag, was het de spits die zijn neus voor goals de vrije loop liet. Linksback Samudio was de schuldige dankzij Messi, Samudio’s korte pass werd verkwanselt en onder druk gegeven. De kenmerken van een aanvaller met kwaliteiten is die fouten zien en er volledig gebruik van maken. Aguero deed dat. Samudio’s pass viel precies in zijn pad en hij kon zijn pad naar het doel met gemak vervolgen en de score openen.

De beste aanvallen gedurende die 90 minuten waren de aanvallen waarin Aguero de leiding nam, met Di Maria breed en Messi dwalend in het strafschopgebied om stennis te schoppen. Het was precies deze beweging, dat, minuten later, de opnieuw schuldige Samudio een penalty weggaf. Op dat moment zou iedereen zijn geld zetten op een overwinning voor de Argentijnen, maar met nog een goal of twee á drie extra.

Er kwamen inderdaad twee goals bij, maar niet aan de kant waar je ze zou verwachten. De bondscoach van Paraguay is geen otje en voerde de juiste veranderingen door in zijn tactiek en dynamiek. Aguero en consorten bevonden zich ineens in een echte wedstrijd tegen een tegenstander dat in plaats van wachten op de Argentijnen zelf begonnen te voetballen.

Aguero moest zijn wedstrijd op een onfortuinlijk moment stoppen. Martino haalde Aguero van het veld en brak zo de magie van het magische trio. Er vond een dubbele wissel plaats. Carlos Tevez en Higuain kwamen het veld in. Tijdens de 2-1 was het een verrassende keuze en het bleek ook een slechte keuze te zijn. Barrios liet er geen gras over groeien en maakte binnen enkele minuten de 2-2.

De kansen waren niet zo rijp met twee man als met drie man. Aguero’s aandelen zijn nu in vergelijking torenhoog. Zijn goal tegen Paraguay volgde een prachtige hat-rick van afgelopen week tegen Bolivia en met Messi in een meer terughoudende positie. Het is de Manchester City man dat de leiding moet gaan nemen voor de Argentijnen.

Er is nu geen discussie meer mogelijk. De Argentijnen staan een duel tegen Uruguay te wachten en Aguero moet de man zijn die de leiding moet gaan nemen om de goals te gaan maken zodat de Copa America in zicht blijft.