Louis van Gaal zijn komst bij Manchester United zal ongetwijfeld gepaard gaan met het aantrekken van een aantal toppers naar Old Trafford. De speculatie vervolgd over welke spelers zich aan Manchester zullen gaan verbinden komende maanden.

Met Van Gaal’s connecties in Nederland, als bondscoach zou het niet raar zijn als er Nederlandse namen aan de Engelse topploeg worden verbonden. Een van de namen die in de wandelgangen viel was Kevin Strootman, momenteel spelend voor AS Roma. Manchester United zou een bod uitbrengen van 30 miljoen pond voor de middenvelder om zo het team te versterken.

Strootman scoorde vijf goals en zes assists in de Serie A afgelopen seizoen. Echter kon hij niet het hele seizoen afmaken als gevolg van een knieblessure waardoor hij niet bij het WK aanwezig kan zijn. Strootman wordt echter niet direct deze zomer getracht te kopen. United zal hiermee wachten tot aan januari. Zijn zaakwaarnemer, Chris Dekker, maakte duidelijk dat er nog geen formeel contract is opgesteld of is overeengekomen.

Echter is wel duidelijk dat Louis van Gaal interesse heeft in Strootman, maar dat er nog geen links zijn gemaakt tussen Van Gaal en Strootman. Er is nog geen contact geweest tussen Van Gaal en Strootman, ze kennen elkaar natuurlijk, maar in relatie tot United is er nog geen contact. Echter is er nog een probleem. AS Roma is niet geïnteresseerd in de verkoop van Kevin Strootman. AS Roma liet Strootman niet vallen toen hij geblesseerd raakte en het zal nog een lastige keuze voor Strootman worden om te kiezen tussen AS Roma en Manchester United.