Dick Advocaat is de oefenmeister bij Sunderland en draagt natuurlijk een prachtige bijnaam ‘Magic Dick’. Echter heeft hij ‘deze’ nog niet tevoorschijn getoverd omdat hij de eerste wedstrijd van Sunderland, tegen Leicester City, ongenoegen moest nemen met een nederlaag van 4-2. Vreselijk begin voor de ervaren trainer.

Na een kleine 25 minuten spelen was het eigenlijk al voorbij. Leicester scoorde drie keer, met twee goals van Mahrez en een goal van Vardy. Defou wist nog een klein beetje terug te krabbelen voor Sunderland naar 3-1, maar Albrighton vond dat niet kunnen. Hij scoorde kort erna de 4-1. Fletcher maakte uiteindelijk de laatste goal van de wedstrijd en besliste de wedstrijd daarmee op de eindstand van 4-2. Lens maakte de assist voor de laaste goal, die net als Van Aanholt in de basis speelde voor de Engelse club. Het is toch best mooi om twee Nederlanders in de basis te zien staan in deze ploeg van Advocaat. Die niet geheel onterecht ook Nederlanders de kans geeft zich te bewijzen, echter kon het hier wel eens duur komen te staan. Maar dat is natuurlijk niet geheel te wijten aan het feit dat er wat Nederlanders op het veld staan.

Advocaat als redder in nood

Advocaat werd binnen no-time populair door Sunderland binnen de Premier League te houden. Als blijk van erkenning kreeg hij een nieuwe contract aangeboden, welke hij natuurlijk met plezier tekende. Na de nederlaag tegen Leicester City wordt er misschien al wat teruggekrabbeld over die magie die Advocaat meebrengt naar de club. Ook werd er gekeken naar de aankopen die de oefenmeister heeft gedaan de afgelopen weken. Advocaat zegt geschrokken te zijn van de manier waarop de doelpunten werden weggegeven. Hij miste de wil om te winnen bij zijn spelers. Dat is natuurlijk jammer en desondanks hij in de ogen van de fans als redder in nood wordt beschouwd, is er nog veel werk aan de winkel.

Volgende keer beter Dick!