AC Milan zal waarschijnlijk in de top drie eindigen van de Serie A om zo ook weer Champions League te kunnen voetballen. Dat is de droom en visie van Alex die voorheen speelde bij PSV.

Milan speelde afgelopen seizoen niet best, het eindigde op de tiende plaats in de Serie A. Dit seizoen denkt Milan weer sterk genoeg te zijn om hoger te eindigen. Met negen punten uit vijf wedstrijden is dat dan ook wel een redelijk begin. Maar het kan beter. Volgens Alex heeft Milan een sterk team en moet het Champions League spelen. De groei moet blijvend zijn.

Alex speelde ook tegen Udinese, hij viel in. “Ik speelde aardig en ik zat lekker in mijn vel. Dat is belangrijk als je invalt. Er is enorm veel concurrentie in de verdediging bij Milan, maar er is een goede sfeer onderling en dat is ook belangrijk. We zijn een team. We winnen én verliezen samen. “

SC Cambuur’s Hemmen verkast naar Zweden

Hemmen speelde tot voor kort drie seizoenen voor SC Cambuur, maar afgelopen zomer verhuisde hij naar Zweden. Hij speelt nu voor BK Häcken. Hemmen wist niet zo goed waar hij terecht zou komen.

Hemmen: “Ik had nog nooit van BK Häcken gehoord. In Nederland volgen we de Zweedse competitie niet zo. Andersom doen ze dat ook niet echt.”

Een Nederlandse midden-moter zou hier prima kunnen spelen, denkt Hemmen. Ook zou Cambuur zoals het de afgelopen twee seizoenen volgens de aanvaller prima in de top zes kunnen komen binnen de Zweedse competitie.

Hemmen: “Malmö FF heeft het tot de Champions League geschopt en dat kunnen we niet van Ajax zeggen.”

Hemmen sneert daarmee een beetje naar Ajax. Want het is natuurlijk van de zotte om te zeggen, zeker omdat Malmö ook weer niet de beste ploeg van de wereld is. Althans, ze zijn niet veel beter of slechter dan Ajax. Dat mag toch gezegd worden. Hemmen heeft er in elk geval geen moeite mee om zijn mening niet onder stoelen of banken te steken.