De 8e finales WK Voetbal 2018 gaan dit weekend van start. De verrassend enerverende groepsfase – er zijn slechtere WK toernooien geweest – loopt op het einde en we hebben nog twee dagen van groepswedstrijden voor de boeg. De bovenste helft van het knock-out schema is dus bekend en start in het weekend. Er staan eigenlijk alleen maar leuke wedstrijden bij, zoals het hele toernooi tot nu toe positief verrast.

8e finales WK Voetbal 2018 en dan Messi-Ronaldo in kwartfinaleSchema 8e finales WK voetbal (eerste 4)

  • Za 30 juni, 16:00: Frankrijk – Argentinië
  • Za 30 juni, 20:00: Uruguay – Portugal
  • Zo 1 juli, 16:00: Spanje – Rusland
  • Zo 1 juli, 20:00: Kroatië – Denemarken

Een mooi weekend voor de 8e finales WK voetbal. Krijgen we Messi-Ronaldo in de kwartfinales? Ook het andere deel van de 8e finales WK voetbal schema belooft een mooie invulling te krijgen met in ieder geval België en Engeland erin.

Top hockey in Nederland, de Champions League

Zowel de mannen als de vrouwen hockey top speelt om de Champions Trophy in Breda. Absoluut tophockey in Nederland dus deze week. In een round robin systeem spelen alle deelnemers tegen elkaar, waarna in het weekend de finalewedstrijden worden gespeeld. De hockeymannen hebben nipt verloren van Argentinië in hun openingswedstrijd, maar Nederland-België (6-1) en Nederland-Pakistan (4-0) zorgden voor revanche. Australië en India wachten nog. Ook de vrouwen spelen een halve competitie tegen elkaar. De Nederlandse vrouwen zijn het toernooi begonnen met een overwinning (Nederland – Spanje 2-0). Ze treffen China en Japan nog. Een mooie gelegenheid om tophockey te bekijken, al zijn de toeschouwerstaferelen natuurlijk niet te vergelijken met voetbal. In dagblad BN De Stem werd een teleurgestelde horecaondernemer geciteerd met slechts 20 man in zijn zaak:

“Als het Nederlands voetbalelftal speelt, staat het hier ramvol. Maar wat ik zeg: hockeypubliek is geen voetbalpubliek.”

Wimbledon 2018 komt eraan

Volgende week gaat het belangrijkste tennistoernooi ter wereld weer van start, Wimbledon. Deze week is het Wimbledon kwalificatietoernooi. Voor de niet geplaatste spelers de manier – tenzij je een wildcard hebt – om alsnog het hoofdtoernooi te bereiken. Dat geldt onder andere voor de Nederlandse Richèl Hogenkamp die inmiddels een ronde verder is in de qualifiers. De enige direct geplaatste Nederlanders voor Wimbledon zijn Kiki Bertens, Arantxa Rus en Robin Haase.

GP F1 in Oostenrijk, thuiswedstrijd van Red Bull

De Formule 1 heeft een serie van 3 achtereenvolgende weekends met races in Europa. Die serie werd afgetrapt met de GP van Frankrijk op het hallucinerende – afwisselend rode en blauwe uitloopstroken – circuit Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Zoals een grapjas beweerde, crashen kun je er niet omdat de benzine op is voordat je het einde van de uitloopstrook hebt bereikt. Toch werd er gecrasht. Sebastian Vettel zorgde bij de start dat hijzelf en Valtteri Bottas achterin het veld terechtkwamen. Lewis Hamilton reed vervolgens onbedreigd naar de finish en Max Verstappen reed keurig naar een 2e plaats. Komend weekend wacht de thuiswedstrijd van Red Bull, de GP Formule 1 van Oostenrijk. De week erna gaan we naar Engeland.

MotoGP TT van Assen 2018

Als je motorsport in levenden lijve wilt zien, kun je natuurlijk naar Assen. De roemruchte TT van Assen is een van de boeiendste races op de MotoGP kalender en wordt komende zondag verreden (maar het TT-weekend is natuurlijk 3 dagen). Het iconische circuit is een van de hoogtepunten van het seizoen. Niet voor niets staat het al sinds 1949 op de kalender.

WK Inline-skaten in Heerde en Arnhem

Van 1 t/m 8 juli wordt in deze twee Gelderse plaatsen het WK Inline-skaten gehouden. In Heerde worden van 1-3 juli de pistewedstrijden verreden. In Arnhem wordt een parcours uitgezet voor de wegraces en de marathon. Ook het WK Freestyle-skaten wordt in diezelfde periode gehouden.