Ongeveer een half miljoen mensen zagen Dafne Schippers op donderdag de finale van de 200 meter van het WK in Peking binnenlopen. De kijkcijfers stonden op 555.000 mensen. De finale van de 200 meter wordt vandaag om 15:00 uur gelopen.

In de halve finale zagen we allemaal dat Schippers niet voluit ging. Volgens eigen zeggen wilde ze haar energie sparen. Na een kleine 100 meter keek ze een beetje om zich heen en kon ze de handrem er een beetje op doen. Zo kwam ze mooi uit de bocht en moeiteloos over de finish.

Alle ogen zijn gericht op het 23-jarige loop talent, maar andere Nederlanders op het WK Atletiek zijn Eelco Sintnicolaas en Pieter Braun. Hen zien we op de eerste onderdelen van de tienkamp.

Finale in de broekzak

Schippers werd op de 200 meter wereldkampioene en pakte zilver op de 100 meter. Ze sleepte daarnaast ook nog eens een nominatie binnen voor een van de beste drie atletes van dit jaar. Deze zijn gekozen door de internationale atletiekfederatie (IAAF). Samen met Genzebe Dibaba (middellange-afstandloopster) en kogelslingeraarster Anita Wlodarzcyk is Schippers genomineerd voor atlete van het jaar. Natuurlijk is dat een zeer verdiende nominatie, maar eigenlijk moet ze ‘m ook gewoon winnen natuurlijk!

Onze Dafne stond al in de top 9 volgens IAAF, maar nu behoort ze volgens diezelfde organisatie tot de top 3.

Zou ze ook deze titel in de wacht slepen en wordt het dan weer zo spannend en historisch? Dat zou natuurlijk wel heel erg mooi zijn. Er zullen dan ongetwijfeld wel iets meer mensen kijken dan een een half miljoen mensen. Ze is immers tot het lievelingetje van Nederland uitgegroeid. We zullen haar met smart volgen tijdens haar loopbaan als geweldige sportvrouw. Ze heeft nog genoeg jaren in haar, dat is in elk geval een ding dat zeker is.