Iedere zomer zien we weer een wervelwind aan transfer activiteit van clubs over de hele wereld en die wervelwind wordt altijd versterkt na een WK. Managers en scouts raakten geinteresseerd in spelers die het erg goed deden op het WK, maar veel transfers zijn onderhevig aan stilistische, tactische en praktische redenen.

Hier zijn 5 transfers waarvan wij vinden dat ze niet bij hun nieuwe club passen.

Toni Kroos

Real Madrid heeft Toni Kroos gekocht en zal ongetwijfeld een tactische verandering tot gevolg hebben. Afgelopen seizoen speelde Ancelotti een 4-3-3 met daarin Di Maria in het hart van het middenveld, maar twee nummer tiens tekenen is misschien wat te veel van het goede en het zal ongetwijfeld resulteren in een 4-2-3-1 opstelling. Kroos is niet op zijn best in een 4-3-3 opstelling en was juist op zijn best bij Duitsland toen hij de nummer tien positie in mocht nemen.

We hebben Kroos nog niet op zijn best gezien bij Bayern Munchen, ook niet bij Pep Guardiola. Toch hoort Kroos ons inziens niet bij Real Madrid, maar gewoon bij Bayern Munchen. Het zal ons benieuwen wat Kroos toe kan voegen aan Real en of hij daar kan pieken.

Wilfried Bony

Liverpool is geinteresseerd in Wilfried Bony, wat vrij vreemd is. Hij is een goede speler, dat staat buiten kijf, maar hij heeft een 20 miljoen pond clausule in zijn contract en hij is de gok niet waard. Hij is sterk en slim op het veld en ook de Premier League kan hij makkelijk aan, maar om Bony over te laten komen naar Liverpool? Dat lijkt ons wat overdreven.

Liverpool heeft geen nummer negen meer nodig, Lambert heeft die rol al op zich genomen.

Urby Emanuelson

Emanuelson is een vrij onschuldige transfer naar Roma, maar de ploeg is voorzien van veel spelers met mogelijk meer kwaliteit dan Emanuelson. Hij zou mogelijk op de linksback positie kunnen spelen of op het centrale middenveld, maar daar zal hij het met Cole, Gervinho, Ljajic, Iturbe en Strootman moeten uitvechten. Ons inziens een nutteloze transfer en een vaste wissel bij AS Roma.

Cesc Fabregas

Dit is een interessante transfer, het type waar je gewoon geen nee op zegt als het je wordt aangeboden. Fabregas is een speler die op iedere positie kan spelen en wanneer hij de vrijheid krijgt om te doen wat hij wil, dan is hij op zijn best. Elite spelverdelers zijn nu eenmaal zo.

Maar past hij bij Mourinho’s systeem? De Portugese coach gaf Hazard een kans en een redelijk vrije hand, maar zal hij Fabregas ook de vrije hand geven of hem proberen te bedwingen in zijn systeem? Dit is niet per se een flop vanaf het begin, maar het is wel curieus om te zien wat er gaat gebeuren met Fabregas.

Ron Vlaar

Koeman heeft aan FOX Sports vertelt dat Vlaar een optie is voor Southampton als Lovren de club verlaat. Vlaar zijn prestaties op het WK deed velen versteld doen staan. Hij was nooit erg zelfverzekerd aan de voet met de bal, maar hij werkt hard en is vrij hard als verdediger.

Hij doet waar hij goed in is, maar op 29-jarige leeftijd wordt hij niet beter in de dingen die hij nog niet zo goed kan.