Gisteren zijn de eerste verschillen ontstaan in een etappe die duidelijk veel eiste van de renners en een boeiende strijd liet zien. Vandaag gaan we kijken wat de derde etappe gaat brengen. Maar we blikken eerst nog even kort terug op de 2e etappe.

Ongenaakbare Sagan wint de tweede etappe Tour

sagan gele trui na etappe tweeDe bookmakers hadden voor de 2e etappe namen als Sagan, Matthews en Alaphilippe hoog op hun lijstje staan en zoals vaker zagen ze het goed. Van dit lijstje stond Sagan als winnaar en Alaphilippe als nummer twee op het podium in Cherbourg aan het eind van de rit. Alejandro Valverde completeerde de top-3. Deze drie vormen nu ook de top-3 van het algemeen klassement.

Al vroeg in de etappe vluchtten drie renners weg, waaronder Voss die meeging om ook de tweede dag punten voor zijn bergtrui te verzamelen. Van de vluchters bleef uiteindelijk Jasper Stuyven het langst uit de greep van zijn achtervolgers, maar dramatisch genoeg werd hij vlak voor de finish ingelopen. Daarna was Peter Sagan onstuitbaar.

Het klassement na de twee etappe

Sagan vertrekt dus vandaag in het geel. De top 10 van het klassement valt nog niet veel over te zeggen anders dan dat deze er over pakweg een dag of vijf waarschijnlijk totaal anders uit gaat zien:

P. Sagan 8:34:42
2 J. Alaphilippe +8
3 Valverde +10
4 Barguil +14
5 Froome +14
6 Van Avermaet +14
7 Quintana +14
8 Kreuziger +14
9 Gerrans +14
10 Martin +14

Bron: nu.nl

Hoe staat het met Contador?

Van de echte favorieten voor de eindzege zit Alberto Contador in de hoek waar de klappen vallen. Nadat hij in de eerste etappe al zwaar ten val was gekomen en een slechte nacht had gehad, viel hij in de tweede etappe weer. Hoewel het peloton op hem wachtte, verloor hij gisteren 47 seconden ten opzichte van concurrenten als Chris Froome en Nairo Quintana. Contador staat inmiddels op meer dan een minuut in het algemeen klassement. Paul Voss was gisteren weer mee in de ontsnapping, maar hij verloor onderweg de klimmetjes van de 4e categorie. Medevluchter Jasper Stuyven vertrekt vandaag dan ook in de bolletjestrui.

Vandaag, de 3e etappe van Granville naar Angers

Vandaag staat een lange etappe van 223,5 kilometer op het Tour programma die, behoudens een enkel klimmetje van de 4e categorie, vrijwel helemaal vlak is. Wel loopt het parcours op het eind omhoog. Dat betekent dat Peter Sagan alweer genoemd wordt als kanshebber. Maar ook sprinters als Kittel, Greipel en Cavendish zullen weer vooraan zitten. En omdat we weer wat dagen verder zijn en hij voldoende lijkt bijgekomen van zijn darmproblemen, hopen we stiekem ook op Dylan Groenewegen. Maar misschien wordt het plan van de sprinters wel gewoon doorkruist door een lange ontsnapping.

De Nederlands renners in de Tour van 2016 doen goed mee. Hoewel pas net begonnen kunnen we na de tweede etappe voorzichtig concluderen dat onze landgenoten goed meedoen. Dumoulin, Kelderman en Mollema staan allemaal netjes op 14 seconde van het geel en hebben geen schade opgelopen onderweg. Wilco Kelderman staat daarmee inmiddels ook op de derde plaats in het klassement voor de witte trui. Alles ligt nog open dus.

Wedden op de Tour etappes of individuele renners

Een wedje wagen op een etappe voerwinning voor de Nederlandse renners, voorspellen wie er op het podium gaan eindigen in Parijs of juist we Parijs niet gaan halen? Het kan allemaal bij de erkende online bookmakers. Tour de France weddenschappen kun je 24 uur per dag afsluiten bij de bookmakers die en vergunning hebben voor het exploiteren van online wedkantoren. De beste bookmakers kun je vinden op de homepage van onze website.